Susisiekimo ministerija siūlys metams grąžinti „žaliąsias rodykles“
Lietuva ir Baltijos šalys 07 01 2020 671 peržiūros

Susisiekimo ministerija siūlys metams grąžinti „žaliąsias rodykles“

Susisiekimo ministerija rengs Vyriausybės nutarimo projektą, kuriuo šviesoforų lentelės su žaliomis rodyklėmis į dešinę būtų grąžintos metams visoje šalyje.

„Susisiekimo ministerija teiks tam tikrus Vyriausybės lygmens teisės aktų projektus, kuriais bus siūloma metams grąžinti į gyvenimą „žaliąsias rodykles“, – antradienį žurnalistams sakė Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla po susitikimo su susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi.

Tuo metu J. Narkevičius sakė, kad „žalių rodyklių“ grąžinimas probleminėse sankryžose bus derinamas su savivaldybių saugaus eismo komisijomis.

„Savivaldybių saugaus eismo komisijos spręstų konkrečiose savivaldybėse, kur konkrečiose sankryžose reikalinga grąžinti „žalias rodykles“, ir sprendimai būtų suderinti su Susisiekimo ministerija“, – sakė J. Narkevičius.

Pasak J. Narkevičiaus, savivaldybės turės atlikti ir kitus veiksmus, kurie užtikrintų eismo saugumą.

„Turės atlikti ir toliau tam tikrus veiksmus, kuriuos galbūt kai kurios savivaldybės, kaip probleminė Vilniaus miesto savivaldybė, nepakankamai atliko. (…) Kai kurių darbų (dabar. – ELTA) dėl oro sąlygų nebus galima atlikti, dėl to tai bus priežastis, kad galbūt ten atsiras „žalia rodyklė“, bet vasaros laikotarpiu turės kompleksiškai reguliuoti eismą. Vilniaus mieste skatiname, kad atsirastų integruota šviesoforų valdymo sistema“, – sakė J. Narkevičius.

Tiesa, ministras neatmetė, kad „žaliosios rodyklės“ galėtų likti ir po metų, jei „bus būtinumas ir neišvengiamumas.“

J. Narkevičiaus teigimu, ministerija pasiryžusi dirbti nedelsiant, kad „žaliosios rodyklės“ būtų grąžintos.

„Mes šiandien labai racionaliai pakalbėjome ir panagrinėjome tą temą. Tai suteikia galimybę nuo rytojaus atlikti formalius veiksmus. Jei savivaldybė bus pasiruošusi rytoj arba šiandien pateikti būtent argumentuotą poreikį tose konkrečiose sankryžose atstatyti rodyklę, mes esame pasiruošę dirbti nedelsiant“, – sakė susisiekimo ministras.

Vilniuje gruodžio pabaigoje buvo baigtas šviesoforų lentelių su žaliomis rodyklėmis nuėmimas – jų nebeliko.

Penktadienį Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas sakė, kad didžiųjų šalies miestų savivaldybės siekia kai kuriose vietose sugrąžinti papildomas šviesoforų lenteles su žalia rodykle, nes jų pašalinimas esą eismo situacijos nepagerino, o kai kuriose vietose ją pablogino.

J. Narkevičiui paskelbus, kad „žalios rodyklės” galėtų būti sugrąžintos metams, Vilniaus meras Remigijus Šimašius sakė, kad savivaldybė prašo ne nukelti sprendimą, bet galimybės savarankiškai dėl jų nuspręsti.

„Vilnius neprašė ir neprašo nukelti šio sprendimo įgyvendinimo. Miestas prašo galimybės savarankiškai nuspręsti dėl žalių rodyklių naudojimo, atsižvelgiant į eismo dalyvių saugumą ir sklandų judėjimą. Vietų, kur rodyklės liktų sostinėje, yra bent keliolika“, – pirmadienį feisbuke skelbė R. Šimašius.



ETA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта