Suviliojo dviem litais
Įvykiai ir kriminalas 15 10 2013 855 peržiūros

Suviliojo dviem litais

Kartu su augančiu populiarumu internete gimsta ir nauji sukčių pasipelnymo būdai. Su DELFI susisiekusi mergina tikina, kad ji nukentėjo nuo gerą siuntimo kainą pasiūliusios tarpininkės internetinėje drabužių parduotuvėje.:::Nemaloniai pasibaigusi vilnietės Gintarės istorija prasidėjo liepos pabaigoje. Internetiniame tinklalapyje, kuriame prekiaujama drabužiais, ji susirado merginą slapyvardžiu „badabum00“. Ši lietuvaitėms siūlė tarpininkauti perkant prekes internetu iš Europos.

Parašiusi laišką slapyvardžiu „badabum00” pasivadinusiai merginai Gintarė sužinojo, kad prekės atsiuntimas iš Anglijos jai kainuos vos 2 Lt, nes prie užsakymo prisijungs daugiau pirkėjų, kas leis sumažinti siuntimo kainą. Gintarei buvo prižadėta, kad prekės ją pasieks per 14-20 dienų. „Savo profilyje mergina turėjo apie 60 teigiamų atsiliepimų, todėl nedvejodama susigundžiau pigiau įsigyti originalią prekę. Užsakiau kvepalų už 256 Lt. Sutartu laiku nesulaukusi užsakytos prekės, bandžiau susisiekti su mergina, bet ji buvo nepasiekiama“, - pasakojo vilnietė.

Po dvejų savaičių tarpininkė visgi atsirado ir merginą nuramino, kad viskas bus sutvarkyta ir patarė būti pirkėjai kantresnei. Niekaip nesulaukusi kvepalų Gintarė kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatą, kuriame dėl minėtos tarpininkės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Mano žiniomis, šiai merginau jau yra pateikta ir daugiau pareiškimų visoje Lietuvoje, nes vagystės mastas siekia 10 tūkst. Lt, o apgautųjų skaičius – apie 100 žmonių“, - teigė Gintarė. Rugpjūčio pabaigoje apie pradėtą ikiteisminį tyrimą pranešė ir Vilniaus apskrities Ukmergės policijos komisariatas. Policijos išplatintoje informacijoje teigiama, kad internetinėje svetainėje manodrabuziai.lt 39 metų moteris tarpininkei „badabum00” pervedė 302 Lt. Prekės per žadėtas dvi savaites pirkėjos nepasiekė, o vėliau moteris suprato, kad jos pinigai buvo pasisavinti. Panašių skundų dėl minėtos tarpininkės sulaukta ir Šiauliuose.

Tikina, kad neteko pajamų, todėl grąžinti pinigų negali

DELFI pavyko susisiekti su Mažeikiuose gyvenančia Violeta, kuri tarpininkavo internete „badabum00” vardu. Moteris pripažino, kad po nesėkmingo tarpininkavimo internetu dabar ji turi problemų su teisėsauga. „Kam turėjau, tam grąžinau prekes, kam buvau užsakius. Kitoms pavyko pinigėlius grąžinti ir mažesnėmis, ir didesnėmis sumomis, o daugiau tai nežinau... aš pajamų daugiau neturiu, nes tame puslapyje mane užblokavo ir viskas... dabar teismai po teismų eina“, - kalbėjo ji.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Pasiteiravus, kodėl klientės laiku nesulaukė prekių, Violeta atsakė: „Visko būna tokiame darbe... ne darbas, o toks užsiėmimas. Buvo ir man, kad prisireikė tų pinigėlių skubiai, tai, kaip sakant, pasiskolindavau iš tų narių, nes gaudavau didelius procentus ir žinojau, kad per dieną, tris galėsiu tas prekes patiekti. Kadangi portale nebuvau prisijungus keturias dienas, tai visos sujudo, sukūrė temą, kad esu apgavikė ir mane užblokavo. Ir tuo tas mano tarpininkavimas pasibaigė. O problemos išspręsti dabar nebegaliu, nes pajamų nebegaunu“.

Pataria, kaip neužkibti ant sukčių kabliuko

Internetinio portalo manodrabuziai.lt atstovė Veta Armonaitė teigė, kad sukčiavimo atvejai internetiniame drabužių turguje nėra dažni, vis dėlto kartais pasitaiko piktybinių narių, kurie nusprendžia pasinaudoti portalo narių pasitikėjimu. „Savo narius nuolat šviečiame, kaip svarbu prieš perkant įsitikinti, ar pardavėjas yra patikimas: raginame patikrinti, kiek ir kokių atsiliepimų narys turi, ar yra pasitvirtinęs savo tapatybę. Nors pastaroji paslauga yra savanoriška, visiems savo nariams labai rekomenduojame tai padaryti, nes tai suteikia papildomo pasitikėjimo“, - teigė ji. Portalo nariai už 1 Lt taip pat gali nusipirkti pagrindinę informaciją apie narį, leidžiančią jį identifikuoti.

„Be to, kiekvienas pirkėjas gali patikrinti, ar pardavėjas nėra įtrauktas į juodąją bazę. Jeigu nariui kelia įtarimą bet kokie pardavėjo duomenys, visuomet pirmiausia rekomenduojame susisiekti su mūsų komanda ir tik tada pervedinėti pinigus“, - patarė V. Armonaitė. Pasak jos, akivaizdžiu sukčiavimo atveju narys yra užblokuojamas ir įtraukiamas į juodąją narių bazę, kad ateityje kiti nariai nuo jo nenukentėtų. Žalą patyrusiems nariams rekomenduojama kreiptis į policiją. V. Armonaitė patvirtino, kad narės „badabum00” narystė buvo užblokuota bei įtraukta į juodąją bazę.

delfi.lt

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта