Svarbi informacija vietinės rinkliavos mokėtojams
Visagine 23 06 2023 409 peržiūros

Svarbi informacija vietinės rinkliavos mokėtojams

Visagino savivaldybės administracija informuoja, kad Visagino savivaldybės taryba 2023 m. birželio 15 d. sprendimu Nr. TS-131 „Dėl Visagino savivaldybės tarybos 2021 m. gruodžio 23 d. sprendimo Nr. TS‑266 „Dėl Visagino savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą dydžio nustatymo metodikos, Visagino savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą nuostatų patvirtinimo“ pakeitimo“ patvirtino priedą „Visagino savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų susirinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą dydžiai“ ir išdėstė jį nauja redakcija, kuri įsigalioja nuo 2023 m. liepos 1 d.

Kas keičiasi įgyvendinat šį tarybos sprendimą:

1. Gyvenamosios paskirtis nekilnojamojo turto objektams, kuriuose neįrengtos atliekų išmetimo šachtos, vietinės rinkliavos dydis mažėja 20 procentais.

2. Gyvenamosios paskirtis nekilnojamojo turto objektams, kuriuose įrengtos atliekų išmetimo šachtos, vietinės rinkliavos dydis didėja 96 procentais.

3. Visiems kitiems nekilnojamojo turto objektų savininkams vietinės rinkliavos dydis didėja 24,19 proc.

Pagrindinės sprendimą lėmusios priežastys yra:

- nuo 2021 m. gruodžio 23 d., kai buvo patvirtinti vietinės rinkliavos dydžiai, bendras vartojimo prekių ir paslaugų indekso pokytis sudarė 24,189 proc.;

- išanalizavus faktines atliekų surinkimo ir tvarkymo sąnaudas, pastebėta, kad jos yra kelis kartus didesnės nei buvo priskaičiuota gyvenamosios paskirties objektams, kuriuose įrengtos atliekų išmetimo šachtos.

Visagino savivaldybės administracija rekomenduoja gyventojams, vadovaujantis teisės aktais, reglamentuojančiais pastatų, jų inžinerinių sistemų ir bendrojo naudojimo objektų administravimą, kreiptis į savo daugiabučio namo administratorių (namą administruojančią bendriją ar UAB „Visagino būstas“) ir inicijuoti patalpų savininkų apklausas dėl paslaugos pakeitimo – priimti spendimus ir atsisakyti atliekų surinkimo ir tvarkymo paslaugos per atliekų išmetimo šachtas, kas žymiai sumažintų atliekų tvarkymo kaštus. Taip pat administracija nori informuoti, kad tokie butų savininkų priimti sprendimai sudarys galimybę peržiūrėti ir paslaugas teikiančios bendrijos kainas, nustatytas Visagino savivaldybės tarybos 2022–11–24 sprendimu Nr. TS‑198 „Dėl uždarosios akcinės bendrovės „Visagino būstas“ teikiamų komunalinių atliekų tvarkymo paslaugų kainų sąrašo patvirtinimo“.

Visagino savivaldybės administraciją jau kreipėsi į daugiabučių namų administratorius su prašymu informuoti apie esamą situacija ir inicijuoti gyventojų apklausas dėl reikiamų paslaugų pakeitimo, nes tik gyventojai gali priimti tokius sprendimus.

Visiems kartu įgyvendinus pokyčius ir pagerinus atliekų rūšiavimą, ypač, pakuočių, kurių kiekis mišrių atliekų tvarkymo sraute Visagino savivaldybėje sudaro iki 30 proc., leis visiems sumažinti išlaidas, patiriamas tvarkant mišrias komunalines atliekas, ir nepermokėti už pakuočių atliekų tvarkymą, nes už jų tvarkymą po pirminio rūšiavimo privalo sumokėti pakuočių gamintojai, kurie šias patiriamas sąnaudas įtraukia į prekės kainą.

Perdirbamos pakuotės, kaip antrinės žaliavos, dažniausiai žymimos trikampiu ženklu su rodyklėmis ir skaičiumi viduje trikampio. Pagal skaičių galima spręsti į kokios spalvos konteinerį reikėtų mesti pakuotes, pvz.:

Geltonas konteineris:

- Plastikinė pakuotė: skaičiai nuo 1 iki 7;

- Kombinuota pakuotė: nuo 80 iki 99;

- Metalo pakuotė: nuo 40 iki 49.

Mėlynas konteineris:

- Popierius ir kartonas: nuo 20 iki 39.

Žalias konteineris:

- stiklas: nuo 70 iki 79.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта