Sveiki, visaginiečiai! Aš – Algirdas Kurpė, dirbu IAE inžinieriumi ir esu kandidatas į Seimo narius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše
Rinkimai 2020 06 10 2020 1431 peržiūros

Sveiki, visaginiečiai! Aš – Algirdas Kurpė, dirbu IAE inžinieriumi ir esu kandidatas į Seimo narius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše

Sveiki, visaginiečiai! Aš – Algirdas Kurpė, dirbu IAE inžinieriumi ir esu kandidatas į Seimo narius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše.

Dar prieš porą metų nė neįsivaizdavau, kad susidomėsiu politika, vaikščiosiu Visagino gatvėmis su lapeliu rankose ir rašysiu straipsnius laikraščiams. Aš gimiau Ignalinoje, paprastoje šeimoje, kuria rūpinosi tik mama. Nuo 14 metų pradėjau dirbti per atostogas. Baigęs mokyklą įstojau į Vilniaus statybos technikumą, mokydamasis taip pat dirbau. Baigęs jį 1993 m. atvykau į Visaginą ir pradėjau dirbti elektrinėje tinkuotoju. Per dešimt metų pasiekiau viską, ką gali pasiekti žmogus, neturintis aukštojo išsilavinimo, ir supratau: reikia mokytis toliau. Įstojau į VGTU Mechanikos fakultetą, apsigyniau diplomą ir po poros metų buvau paaukštintas – pradėjau eiti inžinieriaus pareigas.

Dirbdamas ir mokydamasis auginau vaikus, nepamiršau ir savo pomėgio – medžioklės, daug laiko leidau ir dabar leidžiu gamtoje. Mane visada piktina, kai politikai lyginami su žvėrimis. Patikėkite mano patirtimi ir žiniomis – gyvūnai niekada nesielgia vieni su kitais ir žmonėmis taip, kaip dauguma senųjų partijų veikėjų. Ketvirtį amžiaus jiems buvo nusispjaut į mūsų miestą, tiesiog apsimesdavo, kad jo Lietuvoje visai nėra. Todėl aš, kaip ir dauguma iš mūsų, įpratau gyventi toliau nuo politikos ir vertinti ją itin ciniškai. Jei nori auginti vaikus ir suteikti jiems išsilavinimą, jei nori gauti aukštos kokybės medicinos paslaugas, jei nenori prašyti išmaldos senatvėje, turi dirbti nuo ryto iki vakaro, pasikliauti tik savimi ir savo jėgomis.

Prieš ketverius metus iš naujos valdančiosios partijos nesitikėjau nieko. Taip, man patiko kai kurios jų idėjos, pavyzdžiui, dėl gamtos apsaugos, kovos su alkoholizmu, tvarios visų miestų, ne vien sostinės, plėtros, paramos vaikams – o aš turiu jų keturis ir du vaikaičius. Dalykas tik tas, kad gražias programas turi parengę visi, net ir tie, kurie uždarė mūsų elektrinę ir panaikino mūsų lengvatas, įvarydami miestą į skurdą ir skatindami emigraciją.

Pirmą kartą gyvenime manęs nenuvylė nauja valdančioji partija. Man gera matyti, kad pastaraisiais metais pagal pensija Lietuva aplenkė visas kaimynines šalis, išskyrus Lenkiją. Padidintas minimalus darbo užmokestis, padvigubėjo išmokos vaikams. Pirmą kartą atsirado politinė jėga, už kurią noriu balsuoti pats ir raginti balsuoti už ją savo kaimynus bei draugus.

Tikriausiai taip būtų ir likę – balsuočiau už valstiečius ir žaliuosius, raginčiau balsuoti už juos savo pažįstamus, jei ne praėjusių metų savivaldybių tarybų rinkimai. Erlandas Galaguz parodė tikros lyderystės ir komandinio žaidimo pavyzdį visuose lygmenyse. Miestą, kuris išaugo aplink elektrinę, pagaliau pradėjo valdyti žmogus, išmanantis mūsų problemas ir žinantis mūsų galimybes. Remiant Vyriausybei ir Europos Parlamento nariams, kuriuos iškėlė LVŽS, pirmiausia Broniui Ropei, Lietuvoje pagaliau buvo išgirsta apie Visagino problemas, išgirsti visi, dirbę ir dirbantys IAE.

Ir pasirodė, kad mūsų miestas – visai ne gūdus užkampis, vis reikalaujantis lengvatų, kaip nuolatos buvome vaizduojami Vilniuje. Esame labiausiai išsilavinęs, kūrybiškiausias, daugiakultūris šalies miestas, kuris gali tapti bent jau Utenos apskrities ekonominiu varikliu.

Rinkimuose aš parėmiau Erlandą ir jo komandą, o jiems sėkmingai pasirodžius rinkimuose prisijungiau prie LVŽS Visagino skyriaus. Šiais metais, pasiūlius jo įkūrėjui Vitaliui Besakirskui, nuvykau į suvažiavimą Naisiuose ir, priešingai nei tikėjausi, pagal reitingą patekau į pirminį rinkimų sąrašą. Mūsų darbą Visagine įvertino partijos lyderiai, nes jie supranta, kad šalies klestėjimui svarbūs žmonės iš visų Lietuvos regionų, žmonės, turintys skirtingą profesinę ir gyvenimo patirtį.

Prašau jūsų visų paremti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą. Rinkimai vyksta pagal partijų sąrašus ir vienmandatėse apygardose, todėl jūs galite paremti ne tik pagrindinį mūsų kandidatą Algimantą Dumbravą, bet ir mane, reitingų laukelyje įrašę 135 numerį. Esu tikras, kad mūsų miestas – branduolinės energetikos specialistų ir statybininkų miestas – turi būti atstovaujamas visuose valdžios lygmenyse!

Algirdas Kurpė

Politinė reklama. Bus apmokėta iš LVŽS rinkimų sąskaitos. Užsakymo Nr. 6-289.

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта