Tęsiame pažintį su šių metų festivalio "Rudeninės" dalyviais - „Maijeranki“ ir ansamblis “Okolica”
Kultūros ir sporto renginiai 24 09 2018 858 peržiūros

Tęsiame pažintį su šių metų festivalio "Rudeninės" dalyviais - „Maijeranki“ ir ansamblis “Okolica”

Pristatome jums dar du festivalio "Rudeninės". vykstančio rugsėjo 28‒30 diernomis, kolektyvus, kurie pradžiugins mus savo muzikos skambesiu.

Regioninis kolektyvas „Maijeranki“

Kolektyvą įkūrė Chabuvkos liaudies  kultūros mėgėjų sąjunga 2005 m. Kolektyve yra  daugiau nei 70 narių. Tai vaikai ir jaunimas nuo 6 m. iki 16 m. Repertuaro pagrindą sudaro Nižnego Podgalje folkloras.

Kolektyvo vadovai yra Dorota ir Piotr Maijerčikai. Instruktorė Katažina Maijerčik.  Kolektyvas turi ir liaudies instrumentų grojimo mokyklą, kuriai vadovauja Jakub Rusecki

„Maijeranki“ yra  savo kultūros puoselėtojai ir  nešėjai ne tik savo šalyje, bet ir pasaulyje: lankėsi Prancūzijoje, Bulgarijoje Vokietijoje, Italijoje, Serbijoje, Slovakijoje, Čekijoje, Vengrijoje, Kanadoje, Meksikoje, JAV, Ekvadore, Kipre, Turkijoje, Peru ir daugelyje kitų šalių.




S. Diagilevo  vardo vaikų meno mokyklos ansamblis “Okolica”

(Maskvos miesto Zelenogradsko administracinė apygarda)

Ansamblis įkurtas 1993 metais.Jo meno vadovas – Nikolajus Venjaminovičius Tanskis.

Ansamblyje dalyvauja apie 100 vaikų ir paauglių.

Kolektyvo nariai domisi tradiciniu Smolensko srities folkloru, todėl kasmet dėstytojai ir mokiniai vyko į tautosakines ekspedicijas Smolensko srityje. Kolektyvo narių sukauptas didžiulis garso ir vaizdo įrašų, kostiumų, buities įrankių fondas. Vaikai ir suaugę su malonumu atlieka Smolensko krašto liaudies dainas, dvasinius eilėraščius. Jų repertuare daug Smolensko krašto buitinių šokių ir kadrilių.

Ansamblis dažnai pasirodo Zelenograde, Maskovoje, vyksta į įvairius festivalius, organizuojamus Rusijoje ir užsienyje.

“Okolica” kasmet rugsėjį organizuoja tarpregioninę vaikų etnografinę stovyklą “Novoletije”, kur susirenka daugybė kolektyvų.



Visagino kultųros centro informacija

 

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта