Tarp ambicingų Europos universitetų aljanso tikslų – ir naujos kartos europiečių rengimas
Įdomu žinoti 27 01 2021 566 peržiūros

Tarp ambicingų Europos universitetų aljanso tikslų – ir naujos kartos europiečių rengimas

Europos Komisijos patvirtintas Europos universitetų aljansas „Transform4Europe“ (T4E), kuriame dalyvauja Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) ir dar šešios žemyno institucijos, antradienį surengė virtualų susitikimą.

Anot VDU atstovo Martyno Gedvilos, buvo aptarti ambicingi aljanso tikslai – jungtinės studijų programos, verslumą, daugiakalbystę ir kitas kompetencijas plečiančios iniciatyvos bei mainai, siekiant parengti naujos kartos europiečius, turinčius šiandien aktualų skaitmeninio raštingumo, tarpkultūrinių žinių, daugiakalbystės, verslumo ir kitų įgūdžių.

Naujajame aljanse bendradarbiauja Vytauto Didžiojo (Lietuva), Saro krašto (Vokietija), Alikantės (Ispanija), Triesto (Italija), Sofijos šv. Klimento Ohridskio (Bulgarija) universitetai, Silezijos universitetas Katovicuose (Lenkija) ir Estijos menų akademija.

„Esame pasiruošę perimti geriausias praktikas iš mūsų partnerių, kurie dalinsis savo kompetencijomis darnioje švietimo ekosistemoje. Manau, projektas leis mums įgyti daugiau žinių, tapti atviresniais ir užtikrintai tęsti bendradarbiavimą“, – pažymėjo susitikime dalyvavusi VDU komunikacijos prorektorė doc. Vilma Bijeikienė.

Vienas esminių aljanso tikslų, kaip teigiama VDU pranešime, yra siekis ugdyti antreprenerystę. Vizituojančių verslo atstovų savaitės trukmės paskaitų kursuose verslininkai, verslo praktikai ir profesionalai, atvykę iš aljanso partnerinių valstybių, dalinsis įžvalgomis apie jų šalims būdingas verslo kultūras. Numatoma, kad dalis šių paskaitų bus viešos ir siūlomos visai visuomenei.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Projekto institucinė koordinatorė, VDU profesorė Ineta Dabašinskienė tikina, kad Europos universitetų glaudi partnerystė skatina peržengti nusistovėjusias normas ir reguliavimus studijų, mokslo ir kitose universitetų gyvavimo erdvėse.

 „Tai – unikali universitetų bendruomenių galimybė drauge fantazuoti apie universiteto ateitį, sukurti išskirtinių programų mokslo ir meno lauke, keistis išmintimi ir patirtimi. Antreprenerystės ugdymas, tikėtina, laipsniškai skatins jaunus žmones galvoti ne vien, kaip susirasti darbą, bet kaip jį sukurti sau ir kitam, kaip įprasminti savo gyvenimą, labiau rūpinantis kitais nei savimi. Universitetas, pirmiausiai, turėtų būti apie vertybes, moralę ir etiką, net ir šiais laikais“, – teigia profesorė.


ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта