Teatras  „LANŽERONAS“ (Ukraina) ir festivalis „ATSPINDYS“ pristato
Kultūros ir sporto renginiai 23 03 2022 731 peržiūros

Teatras „LANŽERONAS“ (Ukraina) ir festivalis „ATSPINDYS“ pristato

Kovo 30 d. 18.00 val., VKC „DRAUGYSTĖ“ teatras  „LANŽERONAS“ (Ukraina) ir festivalis „ATSPINDYS“ pristato „TEZA IŠ MŪSŲ KIEMO“ - monospektaklis-tragikomedija pagal Aleksandro Kanevskio apysaką (rusų kalba).

Tai spektaklis apie didžią žmonių brolystę, gerumą ir ištikimybę, humaniškumą ir gailestingumą, kilnumą ir kitas amžinas mūsų gyvenimo vertybes, kurios ir sudaro gyvenimo esmę. Verkdami, juokdamiesi ir džiaugdamiesi, žiūrovai išgyvena šią tragikomediją kartu su Odesos kiemelio personažais, apie kuriuos jautriai ir su ironija pasakoja aktorius Vitalijus Bondarevas.

Spektaklis yra tapęs daugelio tarptautinių festivalių bei konkursų laureatu, tarptautiniame festivalyje „Taurijos Melpomenė“ (Ukraina, Chersonas) aktorius V. Bondarevas pelnė prizą „Už geriausią vyro vaidmenį kameriniame spektaklyje“.

„Kadaise šičia aistromis kunkuliavo mažas Odesos kiemelis, apraizgytas skalbinių virvių voratinkliu, ant kurio kaip įkliuvusios musės plastėjo visokiausių dydžių trumpikės, marškinėliai ir liemenukai... Šiame kieme gyveno daug žmonių – linksmų, graudžių ir nepakartojamų. Pamilau juos visam gyvenimui ir šiandien jus su jais supažindinsiu...“.

Ironija, lengvas šypsnys, geliantis kartėlis, patosas – viskas susilieja Vitalijaus Bondarevo atliekamame spektaklyje. Nors kartais atrodo, kad priešais žiūrovų akis pasirodo pati bobulė Mania – didžiakojė „bocmanė“, gražuolė Teza, ir sniaukrojanti Marinka, ir sukčius Žorikas.

Šis V. Bondariovo darbas išsiskiria minkštu, akvarelišku teksto pateikimu, ypatingu delikatumu, neprilygstamu aktoriniu laisvumu, minkštu humoru. Spektaklio režisierė Galina Panibratec ne tik išvedė aktorinę partitūrą, bet ir išradingai pasiūlė spektaklio vaizdinį sprendimą. Aktorius į sceną išeina laisvai, nesivaržydamas – ne kaip nusipelnęs ir žymus aktorius, o kaip paprastas vyrukas. Šiame spektaklyje žiūrovai, išgyvendami drauge su personažais, verkdami ir juokdamiesi išgyvena tikrą katarsį. (Valentina Fedorova, žurnalas „Kiti krantai“, 2010).

Atlieka: Ukrainos nusipelnę artistas Vitalijus Bondarevas.

Režisierė: Galina Panibratec,  kompozitorė: Darja Tkačenka, scenografė: Jevgenija Vlaščenka.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hU-PlS1srhE

https://www.youtube.com/watch?v=j1azCCszxoA

https://www.youtube.com/watch?v=SmQhM_k390k&t=17s.

 

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта