Teatro-studijos „Mėlynoji Paukštė“ komandos atviras laiškas
Visagine 19 05 2020 673 peržiūros

Teatro-studijos „Mėlynoji Paukštė“ komandos atviras laiškas

Į mūsų redakciją kreipėsi teatro-studijos „Mėlynoji Paukštė“ komandos su prašymų paviešinti jų atvirą laišką skirtą Visagino miesto tarybai ir Visagino miesto merui Erlandui Galaguzui.


Mes, teatro-studijos „Mėlynoji Paukštė“, susipažino su dokumento „Visagino savivaldybės neformaliojo švietimo ir formalųjį švietimą papildančio ugdymo programas vykdančių Visagino savivaldybės biudžetinių įstaigų tinklo optimizavimo koncepcija“ projektų ir norime išreikšti savo nuomonę apie jį.

Taip, progresas neįmanomas be pokyčių, tačiau ne visi pokyčiai yra progresas. Mes kategoriškai prieš Visagino kūrybos namų likvidavimą ir palaikome jo vientisumo ir esamos struktūros, kurios nariai mes esame jau 18 metų, išsaugojimą. Savo veiklos metu, teatras-studija „Mėlynoji Paukštė“ parengė ir parodė apie 50 spektaklių, kurie visada yra sėkmingi ir populiarūs tiek Visagino suaugusiųjų auditorijoje, tiek tarp vaikų ir jaunimo. Komanda ne kartą atstovavo mūsų miestui įvairiuose respublikiniuose ir tarptautiniuose festivaliuose, komandos nariai ne kartą tapdavo diplomantais ir laureatais įvairiuose teatrų konkursuose.

Žemiau mes, kaip visateisiai miesto bendruomenės nariai, viešai pateikiame savo argumentus prieš Visagino kūrybos centro likvidavimą.

- Bus sunaikintas sėkmingai veikiantis ir aktyviai progresuojantis 25 metus visame mieste populiarus visapusiškas vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų meninės raidos centras. Šie talentingi žmonės rodo puikius rezultatus tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje, savo įgūdžiais patvirtina aukštą VKN mokymo lygį parengiant ir įgyvendinant Visagino miesto kūrybinį potencialą.

- Bus likviduotas mūsų teatras-studija „Mėlynoji Paukštė“, kuris sudraskomas į gabalus: vaikai ir paaugliai siunčiami į niekam nežinomą dailės akademiją, o suaugę teatro dalyviai perkeliami į Visagino kultūros centrą su šiais linkėjimais, cituojame: „7. Suaugusiųjų neformaliojo švietimo programos įgyvendinamos pagal gyventojų poreikius iš asmeninių programų dalyvių lėšų ir, esant galimybėms, dalinai iš savivaldybės /valstybės lėšų gavus finansavimą konkurso būdu“. Tai yra, jei jums, ponai aktoriai, reikia teatro, tada jūs patys jį finansuokite, o Savivaldybė jus palaikys, jei bus tokio noro. Bet jau praeitais metais buvo atimta mūsų teatro vadovės nuolatinė alga už suaugusiųjų grupės mokymą, jos darbas šiuo metu yra apmokamas pagal sumažintą tarifą iš projektų, aprašytų 7 punkte. Tačiau jie taip pat rašo, kad gali šių projektų ir nefinansuoti. O jei nėra vadovo, vadinasi, nėra ir kolektyvo. Taigi ką tada Savivaldybė planuoja perduoti VKC? 

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

- Bus prarastos pedagogų tradicijos ir pedagogų šeimyninės dinastijos, kurie, įkvėpti, daug metų paskyrė darbams puoselėti tikruosius mūsų miesto talentus įvairiose meno srityse. 

- Bus sunaikinti daugelio Visagino miesto šeimų kūrybinė vieningumas ir sutarimas, nes Visagino kūrybos namuose menu užsiima vaikai, paaugliai, jų tėvai ir jų močiutės. Kartu jie rašo scenarijus ir vaidina spektakliuose, „valgo vieną dvasinį maistą“. O bendri kultūriniai interesai, kaip žinote, visada stiprina šeimos ryšius ir meilę šeimoje, o stipri šeima yra valstybės pagrindas.

Bus neįmanoma arba labai sunku patekti į didelę per daugelį metų kūrybinių pasirodymų sukauptą Visagino Kūrybos namų sceninių kostiumų, dekoracijų ir rekvizitų kolekciją, o tai smarkiai pablogins visuomenės vizualinį meninės veiklos suvokimą.

Todėl mes kreipiamės į Jus, gerbiamasis ponas meras ir gerbiamieji savivaldybės tarybos nariai – neleiskite, kad Visagino Kūrybos namai ir mūsų teatras-studija „Mėlynoji Paukštė“ būtų sunaikinti!

Prašome palaikyti mus ir balsuoti prieš neformaliojo švietimo įstaigų optimizavimą.

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта