„Telia“: ryšio apkrovos popiežiaus vizito metu parodė, kad Lietuva tikrai turi aukščiausio lygio ryšio infrastruktūrą
Įdomu žinoti 26 09 2018 1040 peržiūros

„Telia“: ryšio apkrovos popiežiaus vizito metu parodė, kad Lietuva tikrai turi aukščiausio lygio ryšio infrastruktūrą

Savaitgalį Lietuvoje sklandžiai praėjęs popiežiaus Pranciškaus vizitas parodė, kad esame ne tik Marijos žemė, bet ir aukščiausio lygio renginius sugebanti organizuoti valstybė. Šimtų tūkstančių žmonių Vilniuje ir Kaune bendravimą mobiliaisiais telefonais atlaikė ir specialiai tam sustiprintas „Telia“ tinklas.

„Popiežiaus vizitas mums buvo pamoka ir egzaminas vienu metu: nors jam ruošėmės iš anksto, sudėtinga prognozuoti, ko galima tikėtis, kuomet realiu metu vienoje didelėje teritorijoje prie tinklo jungiasi tūkstančiai žmonių. Tiek Vilniuje, tiek Kaune turėjome papildomas mobilias stotis, kurios padėjo aptarnauti išaugusį prisijungusių įrenginių skaičių, o piko metu duomenų perdavimo srautas buvo išaugęs kelis kartus. Visa tai patvirtina, kad Lietuva tikrai turi aukščiausio lygio ryšio infrastruktūrą“, - pranešime cituojamas „Telia“ tinklo vadovas Mindaugas Varanauskas. 

Popiežiaus apsilankymo Lietuvoje metu „Telia“ maksimaliai padidino tinklo talpą visuose jo kelionių maršrutuose ir susitikimų su žmonėmis vietose. „Telia“ mobilųjį ryšį taip pat teikė policijos budėtojų stebėjimo kameroms, o daugiau kaip 200 akredituotų žurnalistų iš Lietuvos ir viso pasaulio naudojosi specialiai renginių vietose įrengtu šviesolaidiniu internetu, sakoma bendrovės pranešime. 

Abi dienas tinklo darbą tiesiogiai stebėjo ir prižiūrėjo „Telia“ specialistai. Ir nors piko valandomis, kuomet popiežius kalbėjo žmonėms, duomenų perdavimo srautas artimiausiose stotyse buvo iki penkių kartų didesnis nei įprasta, savo darbą jos atliko be gedimų ar kitų trukdžių. 

„Internete naršę, savo nuotraukomis socialiniuose tinkluose dalinęsi žmonės galėjo pajausti vienintelį dalyką - tai lėtesnę nei įprasta mobiliojo interneto spartą. Tačiau kai vienu metu prie tinklo jungiasi tūkstančiai įrenginių, tai tiesiog neišvengiama, kadangi visi jie turi dalintis vienu ir tuo pačiu ribotu ištekliu. Visgi jokių nesklandumų minioje nepajuto „VoLTE“ technologija savo telefonuose turintys žmonės“, - pažymėjo M. Varanauskas. 

„VoLTE“ 4G LTE technologiją „Telia“ tinkle turi beveik visi nauji „Android“ operacinę sistemą naudojantys išmanieji telefonai.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта