Tradicinis patiekalas iš regiono: Bograč
Projektas „Europos Pulsas“ 11 02 2025 56 peržiūros

Tradicinis patiekalas iš regiono: Bograč

Jis gaminamas iš kelių rūšių mėsos (dažniausiai jautienos, kiaulienos ir elnienos), bulvių, paprikų, pomidorų ir įvairių prieskonių. Šis troškinys lėtai verdamas ant atviros ugnies, todėl įgauna ypatingą skonį.

Receptas:

Ingredientai:

Куплю автомобиль любой марки, в любом состоянии, может быть битый, с дефектами, без т/о. Рассмотрю различные варианты. +370-644-43353.

Подробнее

  • 500 g jautienos
  • 300 g kiaulienos
  • 200 g elnienos (nebūtina, galima keisti kita mėsa)
  • 2 didelės svogūnų galvos
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 paprikos
  • 3 bulvės
  • 400 g pomidorų (arba konservuotų pomidorų)
  • 2 šaukštai saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 a. š. aitriosios paprikos
  • 1 lauro lapas
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • 1 l jautienos sultinio
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 200 ml raudonojo vyno

Gaminimo eiga:

  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite smulkintą svogūną ir česnaką, kol suminkštės.
  2. Sudėkite supjaustytą mėsą ir kepkite, kol ji apskrus.
  3. Įpilkite raudonojo vyno ir leiskite jam šiek tiek išgaruoti.
  4. Sudėkite paprikas, pomidorus, bulves, prieskonius ir lauro lapą.
  5. Užpilkite jautienos sultiniu, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 2 valandas, kol mėsa suminkštės.
  6. Patiekite karštą su duona arba kitais mėgstamais priedais.

Bograč – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir bendruomeniškumo simbolis, dažnai gaminamas šventėse ir susibūrimuose gamtoje.

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта