Užvestą automobilį pavogęs pasvalietis juo džiaugėsi neilgai
Įvykiai ir kriminalas 30 05 2018 901 peržiūros

Užvestą automobilį pavogęs pasvalietis juo džiaugėsi neilgai

Panevėžio apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl kuriozinės automobilio vagystės. Kaltinimai pareikšti Pasvalio rajono gyventojui, vos prieš dvi savaites iki vagystės paleistam iš įkalinimo įstaigos. Jei vyras teismo bus pripažintas kaltu dėl nuvaryto automobilio, jam gresia vėl netekti laisvės.

Tyrimo duomenimis, vasario 28-osios vakarą Panevėžyje buvo pavogtas automobilis „Opel Zafira“. Viename prekybos centre dirbantis jo savininkas užvedė variklį, kad įšiltų salonas ir trumpam grįžo į pastato vidų. Po 7 minučių išėjęs į lauką, vyras automobilio neberado.

Apie tai, kad pavogtas automobilis, savininkas iškart pranešė policijai. Peržiūrėjus prekybos centro vaizdo stebėjimo kamerų įrašus paaiškėjo, kad jos užfiksavo vyrą, nuvažiavusį svetimu automobiliu. Po dienos prie kito prekybos centro buvo pastebėtas labai panašus į minėtą asmenį vyras, prašantis išmaldos. Iškviesti policijos pareigūnai jį sulaikė.

Pareigūnų rankose atsidūrė anksčiau kelis kartus teistas 38 metų Pasvalio rajono gyventojas D. V. Pastarąjį kartą jis už viešosios tvarkos pažeidimą buvo nuteistas pernai gruodį ir į laisvę paleistas šių metų vasario 12 dieną.

Pavogtasis „Opel“ buvo rastas Pasvalio rajone, netoli D. V. namų, laukuose. Įtariama, kad prieš tai D. V. nesėkmingai bandė jį parduoti, o sandoriui nepavykus, tyčia suniokojo, išdaužė stiklus. Nuostolį dėl vagystės bei automobilio apgadinimo savininkas įvertino 1500 eurų.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, metu D. V. savo kaltę neigė.

Už automobilio vagystę Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 6 metų, baudą, areštą arba laisvės apribojimą.

ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта