U. von der Leyen: „Brexitas“ reikš naujų JK ir ES santykių pradžią, o ne pabaigą
Pasaulyje 10 09 2019 745 peržiūros

U. von der Leyen: „Brexitas“ reikš naujų JK ir ES santykių pradžią, o ne pabaigą

Išrinktoji Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen antradienį sakė, kad „Brexitas“ reikš tik naujų Jungtinės Karalystės (JK) ir Europos Sąjungos (ES) santykių pradžią, o „ne pabaigą“.

„Brexitas“, jei jis įvyks, nebus kažko pabaiga, bet mūsų būsimų santykių pradžia. Noriu, kad šie santykiai, kaip ir praeityje, būtų geri,“ – teigė U. von der Leyen, kai nominavo airį Philą Hoganą prekybos komisaru.

Nors U. von der Leyen sakė niekada nenorėjusi, kad įvyktų „Brexitas“, ji gerbianti JK sprendimą išstoti iš Sąjungos.

JK dar šių metų kovo 29 d. turėjo pasitraukti iš ES, bet gilūs politiniai nesutarimai šalyje dėl to, kokio „Brexito“ ji nori, privertė du kartus nukelti šalies išstojimo datą.

Dabartinė JK išstojimo data yra spalio 31-oji. Borisas Johnsonas, kuris liepos mėnesį tapo naujuoju JK ministru pirmininku, pasižadėjo išvesti šalį iš ES iki galutinio termino – spalio 31 d., esant reikalui, net ir be sutarties.

Vis dėlto politikas sulaukė JK parlamento pasipriešinimo, kuris priėmė įstatymą, įpareigojantį vyriausybę prašyti Briuselio atidėti „Brexito“ terminą, jei nebus pasiektas susitarimas su ES.

U. von der Leyen paklausus apie premjerui B. Johnsonui britų parlamento daromą spaudimą prašyti dar vieno – trečio – „Brexito“ atidėjimo, politikė atsakė, kad tai yra visiškai Londono reikalas.

„Kiti žingsniai yra visiškai JK rankose. Taigi aš nekomentuosiu jų sprendimų ir kitų žingsnių, kurių jie gali imtis,“ – teigė U. von der Leyen.

ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта