U. von der Leyen paskelbė atsarginį veiksmų planą, jei įvyktų „Brexitas“ be sutarties
Pasaulyje 10 12 2020 594 peržiūros

U. von der Leyen paskelbė atsarginį veiksmų planą, jei įvyktų „Brexitas“ be sutarties

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen ketvirtadienį paskelbė atsarginį planą apsaugoti sausumos ir oro transportą ir žvejybos teises, jei Jungtinė Karalystės (JK) ir ES nepasirašys sutarties dėl tolesnių prekybinių santykių.

EK planą apibūdino kaip „tikslinių atsargumo priemonių komplektą, kuris užtikrintų bazinį abipusį susisiekimą tarp JK ir ES oru ir sausuma bei leistų ES ir JK žvejybos laivams įplaukti į viena kitos vandenis“.

Priemonės įsigaliotų sausio 1 d., jei iki tol nebus patvirtinta sutartis dėl santykių po „Brexito“.

Bazinis susisiekimas oru ir sausuma galės vykti pusę metų, jei JK sutiks imtis analogiškų priemonių.

Laikinas žvejybos reguliavimas būtų tęsiamas iki 2021-ųjų pabaigos, tačiau jame numatoma „tolesnė abipusė ES ir JK žvejybos laivų prieiga prie viena kitos vandenų“. Savo ruožtu JK premjero Boriso Johnsono vyriausybė tvirtina nuo sausio 1 d. atgausianti suverenitetą JK teritoriniuose vandenyse.

„Derybos vis dar vyksta. Tačiau, kadangi pereinamojo laikotarpio pabaiga jau labai arti, nėra jokių garantijų, kad, pasiekus susitarimą, jis įsigalios laiku“, – sakė U. von der Leyen.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Mūsų atsakomybė yra pasirodė visiems scenarijams, įskaitant ir tokį, kad 2021-ųjų sausio 1 d. neturėsime priimtos sutarties su JK. Būtent todėl jau šiandien imamės šių priemonių“, – pridūrė ji.

Jungtinė Karalystė iš ES išstojo sausio pabaigoje. Tiesa, iki šių metų pabaigos galioja pereinamasis laikotarpis, kurio metu kasdienis britų gyvenimas iš esmės nesikeičia.

JK vis dar priklauso ES bendrajai rinkai ir muitų sąjungai, laikosi ES įstatymų ir moka įmokas į Bendrijos biudžetą.

Vis dėlto, jei nepavyks pasiekti susitarimo dėl tolesnių santykių, įvyks vadinamasis „Brexitas“ be sutarties, sukelsiantis didžiulių ekonominių problemų.


AFP-ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта