U. von der Leyn: jei po spalio 31 d. Didžioji Britanija dar bus ES narė, šalis turės pasiūlyti kandidatą į EK narius
Pasaulyje 24 10 2019 635 peržiūros

U. von der Leyn: jei po spalio 31 d. Didžioji Britanija dar bus ES narė, šalis turės pasiūlyti kandidatą į EK narius

Didžioji Britanija turės pasiūlyti kandidatą į būsimos Europos Komisijos (EK) narius, jei po spalio 31 dienos šalis vis dar bus Europos Sąjungos (ES) valstybė narė, sakė Helsinkyje viešinti būsimoji EK pirmininkė Ursula von der Leyen, informuoja agentūra „Reuters“.

U. von der Leyen teigimu, „Brexito“ atidėjimas reikštų, kad Didžioji Britanija turėtų pasiūlyti kandidatą, prisijungsiantį prie naujosios EK. Jei po lapkričio 1-osios Didžioji Britanija vis dar bus bloko narė, U. von der Leyen „žinoma, paprašys Didžiosios Britanijos atsiųsti komisarą“.

Beveik neabejojama, kad Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES data bus atidėta, taip pat akivaizdu, kad naujoji EK nepradės darbo lapkričio1-ąją, kaip buvo planuota, nes dar nepatvirtinti Prancūzijos, Vengrijos ir Rumunijos kandidatai į naująją EK. Naujosios EK darbo pradžia nukeliama mažiausiai iki gruodžio pradžios.

Didžioji Britanija išvis nesiūlė savo kandidato į komisarus, kaip tai darė 27 kitos ES valstybės narės, nes ministras pirmininkas Borisas Johnsonas buvo įsitikinęs, kad jo šalis lapkritį jau nebebus ES narė. Remiantis ES teise, kiekviena valstybė narė turi turėti savo atstovą Komisijoje.

Nepaisant atkaklaus ryžto išvesti savo šalį iš ES su ar be sutarties dėl išstojimo sąlygų, B. Johnsonas buvo priverstas Didžiosios Britanijos parlamento prašyti atidėti „Brexitą“ iki sausio 31 dienos.

ES valstybės narės trečiadienį iš esmės pritarė planui atidėti „Brexitą“ po spalio 31 dienos, bet dar turi susitarti, kaip ilgai galėtų būti atidėtas Didžiosios Britanijos išstojimas. Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas rekomendavo atidėti „Brexitą“ iki sausio 31 dienos.



ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта