UAB „Visagino būstas“ ir daugiabučių namų savininkų bendrijos planuoja susitikimus
Visagine 19 10 2023 345 peržiūros

UAB „Visagino būstas“ ir daugiabučių namų savininkų bendrijos planuoja susitikimus

Į UAB „Visagino būstas“ specialistus bei daugiabučių namų savininkų bendrijų vadovus su klausimais apie renovaciją vis dažniau kreipiasi atskiri daugiabučių namų gyventojai. Įvertinus padidėjusį susidomėjimą prasidėjus šildymo sezonui ir siekdami paskatinti renovacijas, specialistai planuoja susitikti su namų ir bendrijų atstovais, kad suteiktų daugiau informacijos apie galimybę apsispręsti renovuoti namą.

Deja, mūsų miesto nerenovuoti būstai dažniausiai priklauso žemiausioms energijos naudingumo – F arba G klasėms. Tai reiškia, kad Visagino miesto daugiabučių namai suvartoja daug šilumos energijos. Nustatyta, kad sename daugiabutyje šilumos nuostolių patiriama 11 proc. per neapšiltintą stogą, 26 proc. per nesandarius langus, 38 proc. – per neapšiltintas namo išorines sienas. Pagal tai, kiek šilumos energijos suvartoja namas, yra nustatoma jo energinio naudingumo klasė. Tik renovavus daugiabutį, jis pasiekia ne mažesnę nei B energijos naudingumo klasę.

Pagrindinės renovacijos naudos:

- sutaupoma ilguoju laikotarpiu.

- mažėja mokesčiai būsto išlaikymui.

- palaikoma tinkama temperatūra ir drėgmė.

- didėja garso izoliacija.

- auga nekilnojamo turto vertė.

- gerėja architektūrinis vaizdas.

- gyventojai patys gali apsispręsti dėl renovacijos ir pasirinkti darbų rangovą be Savivaldybės administracijos įsikišimo.

Renovacija neabejotinai naudinga ir planetai – lemia mažesnį anglies dvideginio dujų emisijų kiekį bei prisideda prie klimato kaitos stabdymo. Vertinga ir visuomenei – atnaujinus pastatą ir jo aplinką, pagerėja visos bendruomenės gyvenimo kokybė, o pavieniams asmenims – padeda sutaupyti.

Svarbu priminti, kad gyventojai dėl renovacijos gali apsispręsti patys balsuodami namo susitikimuose. Gaunantys šildymo kompensacijas ir namo renovacijos atsisakę gyventojai – jas praras.

Daugiau klausimų apie renovaciją gyventojai galės užduoti planuojamuose susitikimuose su UAB „Visagino būstas“ specialistais, daugiabučių namų savininkų bendrijų bei savivaldybės atstovais.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта