Ukrainos keleivinis lėktuvas Irane buvo numuštas dviejų raketų
Pasaulyje 15 01 2020 658 peržiūros

Ukrainos keleivinis lėktuvas Irane buvo numuštas dviejų raketų

Iranui numušus Ukrainos keleivinį lėktuvą su 176 žmonėmis, naujas vaizdo įrašas rodo, kad į orlaivį pataikė dvi raketos. Apie tai rašo „New York Times“ ir „Wall Street Journal“. Abu leidiniai nurodo atskirai patikrinę įrašą.

Neryškiame įraše esą matyti, kaip dvi raketos pataiko į lėktuvą 20-30 sekundžių intervalu. Raketos, anot pranešimų, buvo paleistos 13 km atstumu iš Irano karinės bazės.

„New York Times“ rašo, kad naujas įrašas darytas nuo pastato Bidkaneho kaime, kuris yra už 6 km nuo Irano karinės bazės, stogo. Įrašą „YouTube“ kanale paskelbė iranietis internautas.

Ukrainos lėktuvas sausio 8 dieną, Irano duomenimis, buvo numuštas per klaidą. Pradžioje žinybos kelias dienas kalbėjo apie techninį gedimą. Tačiau šeštadienį Iranas galiausiai pripažino numušęs keleivinį lainerį.

Naujasis įrašas, anot pranešimų, gali paaiškinti ir tai, kodėl nesuveikė lėktuvo ryšio sistema prieš tai, kai į jį pataikė antra raketa. Gali būti, kad pirmoji raketa išvedė sistemą iš rikiuotės.

Pataikius raketoms, lėktuvas sudužo ne iš karto. Jis pradžioje užsidegė ir pasuko oro uosto kryptimi, o tada sprogo ir nukrito.



ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта