Ukrainos prezidentą V. Zelenskį nuvylė sprendimas leisti Rusijai grįžti į ETPA
Pasaulyje 25 06 2019 694 peržiūros

Ukrainos prezidentą V. Zelenskį nuvylė sprendimas leisti Rusijai grįžti į ETPA

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad jį nuvylė Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) sprendimas leisti Rusijos atstovams grįžti į šią instituciją.

Strasbūre įsikūrusi ETPA anksčiau antradienį nutarė leisti Rusijos delegacijai grįžti į instituciją, praėjus penkeriems metams po to, kai Rusija neteko balso teisės ir kitų įgaliojimų ETPA. Balsto teisė atimta dėl 2014 metais Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir situacijos Ukrainoje.

„Esu nusivylęs ETPA sprendimu patvirtinti Rusijos delegacijos teises“, - socialiniame tinkle feisbuke teigė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pridūrė, kad praėjusią savaitę aptarė šį klausimą su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos kanclere Angela Merkel.

„Bandžiau įtikinti poną E. Macroną ir ponią A. Merkel, kad Rusijos delegacijos sugrįžimas į ETPA yra galimas tik po to, kai Rusija įvykdys pagrindinius asamblėjos reikalavimus. Gaila, kad Europos partneriai neklausė mūsų“, - teigė V. Zelenskis.

Kaip pranešama, protestuodama prieš leidimą Rusijai sugrįžti, Ukrainos delegacija Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje antradienį išėjo iš posėdžių salės.



ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта