Ukrainos užsienio reikalų ministras: vien tik palaikymo žodžių nepakanka
Pasaulyje 15 04 2021 588 peržiūros

Ukrainos užsienio reikalų ministras: vien tik palaikymo žodžių nepakanka

Ketvirtadienį Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba kreipėsi į Kijeve esančius Baltijos valstybių ministrus prašydamas siųsti žinutę euroatlantiniam aljansui priklausančioms valstybėms, kad Kijevui reikalinga ne tik žodinė parama.

„Šiandien kreipiausi į kolegas sakydamas, kad palaikymo žodžių nepakanka...Taip pat kreipiausi su prašymu, kad jūs, kaip ES ir NATO nariai, kalbėtumėtės su kitomis valstybėmis narėmis apie praktinę pagalbą Ukrainai“, – ketvirtadienį per bendrą Ukrainos ir Baltijos valstybių užsienio reikalų ministrų spaudos konferenciją kalbėjo D. Kuleba.

Ketvirtadienį solidarumo vizito į Ukrainą išvykę Baltijos šalių užsienio reikalų ministrai aptarė jungtinių pajėgų klausimą siekiant atremti galimas Rusijos karines provokacijas bei paramą Ukrainai siekiant ES –NATO narystės.

„Svarbu duoti ženklą Rusijai, kad karinių veiksmų pasekmės bus skausmingos“, – teigė Ukrainos užsienio reikalų ministras.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pažymėjo, kad Baltijos šalys pasiruošusios suteikti visokeriopą paramą visais Ukrainos prisijungimo į Europos Sąjungą ir NATO aljansą klausimais.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Mes palaikome reformas, kurios veda Ukrainą narystės Europos Sąjungoje ir NATO link. Mes buvome su jumis, mes esame ir būsime pasirengę ateityje padėti viskuo, ko jums gali prireikti, kad greičiau judėtumėte tikslų link“, – kalbėjo ministras.

G. Landsbergis pabrėžė, kad siunčiamas labai aiškus signalas Kremliaus atstovams, kad „raudona linija“ neturėtų būti peržengta, kitu atveju, teigė jis, pasekmės bus skaudžios.

„Mes siunčiame labai aiškią žinią Rusijos Federacijai, kad ji sustabdytų savo veiksmus atitraukiant karius, deeskaluojant situaciją ir grįžtant prie diskusijų, dėl kurių mes esame susitarę Minske ir Normandijos formatu“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта