V. Čmilytė-Nielsen: nors dėmesys sufokusuotas į kruviną karą Ukrainoje, baltarusių kova už laisvę negali likti antrame plane
Pasaulyje 01 12 2022 552 peržiūros

V. Čmilytė-Nielsen: nors dėmesys sufokusuotas į kruviną karą Ukrainoje, baltarusių kova už laisvę negali likti antrame plane

Minint Tarptautinę žmogaus teisių dieną, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen atkreipia dėmesį – Kremliui pradėjus karą prieš Ukrainą, atsirado grėsmė, kad baltarusių kova už laisvę ir demokratiją liks antrame plane. Todėl, pažymi Seimo pirmininkė, būtina daryti viską, kad Minskas kuo greičiau būtų išlaisvintas nuo autoritarinio Aliaksandro Lukašenkos režimo.

„Prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, represijos tik sustiprėjo. Ir neteisėtai užgrobęs valdžią diktatorius Lukašenka supranta, kad Ukrainoje kovojamas ne tik Putino karas, bet ir kovojama dėl jo paties režimo išsaugojimo. Tačiau kartu taip pat atsirado grėsmė, kad baltarusių kova už laisvę, už demokratiją bus nustumta į antrą planą. Tiesiog dėl to, kad tarptautinės bendruomenės dėmesys yra natūraliai sufokusuotas į kruviną karą Ukrainoje“, – ketvirtadienį Seime vykusiame Lietuvos ir Baltarusijos žurnalistų susitikime kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė pabrėžė, kad Lietuva deda visas įmanomas pastangas, kad Baltarusijos kova už laisvę nebūtų užmiršta.

„Vilnius tapo užuovėja daugeliui baltarusių žurnalistų bėgančių nuo autoritarinio Lukašenkos režimo. Ir prieglaudos ieškančių čia – demokratiniame pasaulyje, norinčių tęsti savo darbus Baltarusijos demokratijos vardan. Ir Lietuva tikrai gerai supranta, kaip svarbu yra remti laisvą šios šalies žiniasklaidą“, – kalbėjo parlamento vadovė.

„Labai norėčiau pasidžiaugti, kad tokie susitikimai vyksta Seime, kad dėmesys kovai su Lukašenkos režimu neslopsta ir iš Seimo pusės noriu pakartoti įsipareigojimą, kad jūs turite partnerį šioje kovoje ir mes darysime viską, kad Baltarusija kuo greičiau būtų demokratiška ir laisva“, – pridūrė ji.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Parlamente vykusiame susitikime taip pat pasisakė ir Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja. Ji pabrėžė, kad Minsko žurnalistai ir toliau rizikuos savo laisve dėl teisingų naujienų platinimo pogrindyje ir patikino, kad šalis toliau kovos už šalies demokratiją.

„Nepaisant visų Rusijos ir Baltarusijos propagandos pastangų, baltarusiai tikrai žino, kas yra priešas. Kartu su žurnalistais jie ieško būdų skleisti tiesą. Tūkstančiai baltarusių rizikuoja būti uždaryti į kalėjimą už teisingų naujienų spausdinimą ir platinimą pogrindyje. Jie dalijasi svarbia informacija su nepriklausomomis žiniasklaidomis priemonėmis ir iniciatyvomis“, – kalbėjo S. Cichanouskaja kartu padėkodama visiems žurnalistams, padedantiems skleisti žinią apie situaciją Baltarusijoje.

„Esu dėkinga kiekvienam iš tų žmonių, kurie išpuolių prieš žiniasklaidą laikais ėmėsi padėti. Ir dėkoju kiekvienam iš jūsų, didžiuojuosi nepaprasta pilietiška dvasia ir aktyvumu, kuriais užkrėtėte Baltarusiją. Žinau, kad šie liūdni laikai baigsis, o ši dvasia, tiesos troškimas ir atsakomybė už mūsų ateitį išliks su mumis ir padės mums sukurti laisvą šalį“, – kalbėjo Baltarusijos opozicijos lyderė.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта