V. Čmilytė-Nielsen: pažvelgus į praeitas kadencijas neatrodo, kad Vyriausybės perkrovimai būtų pagerinę darbą
Lietuva ir Baltijos šalys 31 08 2022 398 peržiūros

V. Čmilytė-Nielsen: pažvelgus į praeitas kadencijas neatrodo, kad Vyriausybės perkrovimai būtų pagerinę darbą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen abejoja, kad perkrovus Vyriausybę Ministrų Kabinetas dirbtų geriau. Pasak parlamento vadovės, istorija rodo, kad paprastai ministrų keitimai Vyriausybės darbo nepagerina.

„Man rodos, Vyriausybės perkrovimas, bent jau pastarosiomis savaitėmis, tapo idée fixe, nes daug apie tai girdžiu. Nors pažvelgus į praeitas kadencijas neatrodo, kad Vyriausybės perkrovimai ar ministrų keitimai būtų pagerinę darbą“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Pavyzdžiui, Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje su kiekvieno ministro pakeitimu kompetencija prastėjo. O Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje net 8 ministrai buvo pakeisti. Bet tai kažkokių pokyčių į gerą tikrai neatnešė. Tai, aš manyčiau, kad pats veiksmas vien dėl veiksmo nėra prasmingas“, – akcentavo ji.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat akcentuoja, kad apie būtinybę keisti ministrus kalbantys opozicijos atstovai šiek tiek taiko dvigubus standartus.

„Nes iš vienos pusės kalba apie tai, kad kai kurių žmogaus teisių klausimų karo metu nereikėtų kelti, nes tai yra netinkamas laikas, bet visiškai mielai pamatytų besikeičiančius ministrus, kas vienaip ar kitaip paralyžiuoja ministerijos darbą kuriam laikui. Tai aš prasmės tokio veiksmo, kai nėra labai rimtų argumentų ir priekaištų ministrams – nematau“, – pabrėžė ji.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Liberalų sąjūdžio pirmininkė taip pat patikino partijos deleguotais ministrais Simonu Gentvilu ir Simonu Kairiu visiškai pasitinti ir priekaištų dėl jų darbo neturinti.

ELTA primena, kad opozicija Seimo rudens sesijos metu taip pat ketina inicijuoti interpeliaciją užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui, svarstoma galimybė interpeliuoti ir energetikos ministrą Dainių Kreivį bei aplinkos ministrą Simoną Gentvilą.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта