V. Čmilytė-Nielsen siūlo iki 300 eurų bausti už  viešąsias paslaugas teikiančių darbuotojų garbės ir orumo pažeminimą
Lietuva ir Baltijos šalys 17 11 2022 582 peržiūros

V. Čmilytė-Nielsen siūlo iki 300 eurų bausti už viešąsias paslaugas teikiančių darbuotojų garbės ir orumo pažeminimą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen siūlo nustatyti administracinę atsakomybę už viešąsias paslaugas teikiančio asmens garbės ir orumo pažeminimą.

Tai reglamentuojančias Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) pataisas ketvirtadienį įregistravusi Seimo vadovė siūlo už tai numatyti baudą nuo 50 iki 300 eurų. Jei Seimas pritartų, tokios baudos bus galima susilaukti už „viešąsias paslaugas teikiančio asmens garbės ir orumo pažeminimą, reiškiamą raštu, žodžiu, gestais, įžeidžiančiu, įžūliu, provokuojančiu ar kitokiu elgesiu“.

Tokių administracinių nusižengimų tyrimą atliktų ir administracinių nusižengimų protokolus surašytų policijos pareigūnai.

Pasak Seimo pirmininkės V. Čmilytės-Nielsen, šiuo metu viešąsias paslaugas teikiančių asmenų, kaip antai: paramedikų, socialinių darbuotojų ir pan., garbė ir orumas nėra saugomi jokia specialia ANK norma, priešingai nei, pavyzdžiui, valstybės politikų, valstybės pareigūnų, valstybės tarnautojų, viešojo administravimo funkcijas atliekančių asmenų, ar statutinių valstybės tarnautojų, karių ar žvalgybos pareigūnų.

Projektą  inicijavusi ir parengusi V. Čmilytė- Nielsen sako, kad šiuo metu praktikoje tokios veikos, kai pažeminamas viešąsias paslaugas teikiančio asmens garbė ir orumas, paprastai kvalifikuojamos kaip nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas, o  tokiam asmeniui, kurio garbė ir orumas galimai buvo pažeminti, siūloma kreiptis į teismą civilinio proceso tvarka.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Tai reiškia, kad valstybė tokiose situacijose atsisako suteikti teisinę apsaugą asmenims, teikiantiems viešąsias paslaugas, nes į teismą civilinio proceso tvarka jie turi kreiptis savarankiškai, o tai sukuria papildomas emocines, finansines ir laiko sąnaudas“,- dokumento aiškinamajame rašte sako V. Čmilytė-Nielsen.

Todėl parlamento vadovė imasi iniciatyvos, siūlydama  suteikti deramą teisinę apsaugą asmenimis, kurie teikia viešąsias paslaugas, tais atvejais, kai pažeidžiami jų garbė ir orumas.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта