V. Mitalas: finansuoti darbuotojų testavimą yra neracionalu
Lietuva ir Baltijos šalys 13 10 2021 593 peržiūros

V. Mitalas: finansuoti darbuotojų testavimą yra neracionalu

Laisvės frakcijos narys Vytautas Mitalas mano, kad esant galimybei vakcinuotis, valstybei toliau finansuoti darbuotojų testavimą yra tiesiog neracionalu. Seimo narys taip pat kritikuoja kai kurias profsąjungas, skeptiškai įvertinusias Vyriausybės siūlymą, kad už privalomus COVID-19 testus nuo gruodžio 1 dienos susimokėtų patys darbuotojai.

„Tai, kad testai yra viena pagrindinių pandemijos valdymo priemonių, yra tiesa, tačiau tokia priemonė yra naudojama, kai nėra prieinamas visuotinis vakcinavimas. Lietuva turi daugybę vakcinos dozių, nepanaudotomis dalijasi su kitomis valstybėmis, vakar į Taivaną išsiuntė nemažą kiekį dozių. Lietuvos gyventojams jos yra prieinamos ir sakyti, kad valstybė turi finansuoti, jeigu žmogus nenori efektyvios ir sąlyginai pigios prevencijos, o nori rizikuoti savo gyvybe, leidžiant daugybę lėšų, kurias tektų mokėti iš Sveikatos draudimo fondo, patekus į ligoninę arba testuotis kas savaitę iš valstybės biudžeto pinigų, tai yra tiesiog neracionalu palyginus su tuo, kad tu gali vakcinuotis ir daug labiau sumažinti savo rizikas visame šitame sudėtingame žaidime“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Mitalas.

V. Mitalas taip pat skeptiškai atsiliepė ir apie kai kurių profesinių sąjungų atstovų reikštą kritiką dėl sprendimo nebekompensuoti visiems privalomų COVID-19 testų.

„Profsąjungos šiuo atveju galėtų pasisakyti pilietiškiau ir, aš neslėpsiu, mano požiūris į jų poziciją yra labai kritiškas“, – pridūrė politikas.

ELTA primena, kad iki šiol profilaktinis testavimas kas 7-10 dienų buvo apmokamas valstybės, tačiau Seimas linksta pritarti, kad nuo gruodžio 1 dienos už testus mokėtų patys darbuotojai.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Po pateikimo „už“ tokį siūlymą balsavo 64 Seimo nariai, „prieš“ – 20, susilaikė – 25. Dėl šio skubos tvarka svarstomo projekto dar bus balsuojama du kartus.

Prieš balsavimus Seime profsąjungų konfederacijos vadovė Inga Ruginienė taip pat abejojo dėl siūlymo sakydama, kad nemato dabar reikalo imtis tokių drastiškų priemonių ir, teikiant tokį rimtą įstatymo projektą, Vyriausybei reikėtų komunikuoti tinkamiau.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта