V. Pranckietis nesutinka su prezidentės kritika dėl Konstitucijos nepaisymo
Lietuva ir Baltijos šalys 12 06 2019 548 peržiūros

V. Pranckietis nesutinka su prezidentės kritika dėl Konstitucijos nepaisymo

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad ne visai prezidentės išsakytai kritikai, deklaruotai metinio pranešimo metu, jis pritaria. Pasak jo, jis nepritaria prezidentės Dalios Grybauskaitės išsakytiems žodžiams, jog valdantieji kėsinasi į Konstitucijos tvarumą.

„Ne viskam pritariu. Mes buvome pateikę du referendumus, tai buvo duotas žodis žmonėms spręsti. Žmonės kuria Konstituciją, o Seimas yra tik žmonių nuosavybė. Ir kad žmonėms pateikus klausimą jau yra kritikuojama, kad tokie klausimai yra teikiami (...), tai aš manau, kad tai jau yra neteisinga“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė Seimo pirmininkas V. Pranckietis.

„Kad Konstitucija vystosi, tai yra natūralus procesas, nes keičiasi ir veiksmai“, - konstatavo jis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad, pasak jo, pastaroji prezidentės metinė kalba neturėtų būti laikoma nurodymų rinkiniu į ateitį G. Nausėdai.

„Atkreipčiau dėmesį, kad tai (prezidentės metinė kalba - ELTA) galėtų netapti direktyviniu dokumentu kitam prezidentui. (...) Kiekvienas prezidentas turi būti labai savarankiškas ir bendrą užsienio ar vidaus politiką tęsti pagal savo pasirinkimą ir savo būdus“, - sakė Seimo pirmininkas.

Komentuodamas prezidentės išsakytą kritiką valdantiesiems dėl siekio nurodinėti žmonėms, V. Pranckietis teigė, kad jam apmaudu, jog išankstinio kalbėjimo iš Prezidentūros ruošiant įstatymus būdavo pasigesta, o vėliau tekdavo, pasak V. Pranckiečio, išgirsti kritiką viešojoje erdvėje.

„Visada turbūt ta diskusija galėtų būti aktyvesnė iš abiejų pusių prieš (įstatymų priėmimą - ELTA), o ne po“, - sakė Seimo pirmininkas.

Prezidentė D. Grybauskaitė savo paskutinį, dešimtąjį, metinį pranešimą skaitė antradienį Seime. Jame netrūko kritikos valdantiesiems. Pasak prezidentės, valdančiųjų Konstitucijos nepaisymas ir karinga arogancija veda į destrukciją.

ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта