V. Pranckietis: valdančioji koalicija plėsis ir postais dalinsimės
Lietuva ir Baltijos šalys 15 05 2019 588 peržiūros

V. Pranckietis: valdančioji koalicija plėsis ir postais dalinsimės

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad vyksta intensyvios derybos su „Tvarkos ir teisingumo“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijomis. Pasak jo, frakcijai nusprendus nebesitraukti iš valdančiųjų gretų, yra svarstoma, ką pasiūlyti šioms frakcijoms, kad būtų išplėsta valdančioji dauguma.

Argumentuodamas norą į koaliciją pasikviesti šias frakcijas, V. Pranckietis teigia, kad liepos 12 d. būtų gera proga pasiūlyti koalicijos partneriams postus valdžioje.

„Normali politinė praktika rodo, kad valdžia reikia pasidalinti, norint turėti stabilią koaliciją, tai to yra ir siekiama ir to buvo siekiama nuolat (...), ir dabar liepos 12 d. gali būti tuo svarbi, kad būtų galima perskirstyti pozicijas ir visi taptų atsakingais ir vykdomojoje valdžioje, ne tik Seime“, - ambicijų neslėpė Seimo pirmininkas.

Vis dėlto, anot V. Pranckiečio, kalbėti apie konkrečius postus dar yra anksti ir kol kas kalbama apie koalicinės sutarties pasirašymą bei vyksta derybos, siekiant išsiaiškinti konkrečius potencialių partnerių norus.

„Dabar vyksta diskusijos dėl aplinkos komiteto pirmininko posto, o vėliau bus diskusija ir apie dalyvavimą Vyriausybėje“, - trečiadienį „Žinių radijui“ teigė jis, tačiau nesiryžo spėlioti, kokius ministrų postus galėtų pasiūlyti partneriams. 

ELTA primena, kad iškart po prezidento rinkimų, premjerui Sauliui Skverneliui likus trečiam, buvo kalbama, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga trauksis iš valdančiųjų ir perduos valdžią konservatoriams. Vis dėlto po antradienį vykusio beveik keturias valandas trukusio posėdžio Seimo „valstiečiai“ išreiškė norą likti valdžioje ir plėsti valdančiąją daugumą.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта