V. Putino ir M. Pompeo derybose „proveržio nepasiekta“
Pasaulyje 15 05 2019 717 peržiūros

V. Putino ir M. Pompeo derybose „proveržio nepasiekta“

JAV valstybės sekretoriaus Mike`as Pompeo baigė savo pirmąjį darbo vizitą į Rusiją. Antradienį Sočyje jis vedė tris valandas trukusias derybas su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, o paskui jį priėmė prezidentas Vladimiras Putinas, jų pokalbis tęsėsi pusantros valandos, praneša BBC.

„Šiandieniniai susitikimai yra teigiamas žingsnis į priekį. Praeityje Jungtinės Valstijos ir Rusija yra parodžiusios, kad jos gali bendradarbiauti esminiais tarptautiniais klausimais. Mes raginame Rusiją dirbti su mumis, kad savitarpio santykių trajektorija būtų pakeista abiejų nacijų labui“, - parašė tviteryje M. Pompeo.

Prieš prasidedant deryboms V. Putinas papasakojo apie neseniai įvykusį pokalbį telefonu su Donaldu Trumpu. Anot Rusijos prezidento, jam susidarė įspūdis, kad JAV prezidentas nusiteikęs atkurti Rusijos ir Amerikos ryšius.

Savo ruožtu M. Pompeo pareiškė, kad JAV ir Rusija gali bendradarbiauti strateginio stabilumo palaikymo srityje ir su Šiaurės Korėja susijusiais klausimais.

„Žinoma, proveržio kol kas nematyti, bet JAV parodė dalykinį nusiteikimą“, - pareiškė žurnalistams po susitikimo Rusijos prezidento padėjėjas Jurijus Ušakovas.

V. Putinas ir M. Pompeo po derybų su žurnalistais nebendravo.

Pasak J. Ušakovo, V. Putinas ir M. Pompeo nagrinėjo tarptautinę problematiką, be kita ko, aptarė strateginio stabilumo klausimus ir aktualias regionines problemas - situaciją, susijusią su Sirija, Šiaurės Korėja, Afganistanu, Libija, Iranu, Venesuela.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта