V. Rupšys vyksta į Vokietiją: aptars vokiečių brigados pratybų planus ir Ukrainos karių mokymus
Lietuva ir Baltijos šalys 24 01 2023 504 peržiūros

V. Rupšys vyksta į Vokietiją: aptars vokiečių brigados pratybų planus ir Ukrainos karių mokymus

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys sausio 24-26 dienomis lankysis Vokietijoje, kur Berlyne susitiks su Vokietijos ginkluotųjų pajėgų vadovybe ir aptars dvišalį bendradarbiavimą, vokiečių brigados pratybų planus bei ukrainiečių karių mokymus.

Kaip teigiama kariuomenės išplatintame pranešime spaudai, generolas V. Rupšys susitiks su Vokietijos kariuomenės vadu generolu Eberhard Zorn, Vokietijos kariuomenės Sausumos pajėgų vadu generolu leitenantu Alfons Mais ir Bundestago Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariais.

„Susitikimo su Sausumos pajėgų vadu gen. ltn. A. Mais metu daugiausia dėmesio bus skiriama ateinančių metų Lietuvos gynybai skirtos Vokietijos brigados pratybų ir kitų renginių tvarkaraščiui suderinti“, – teigiama pranešime.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Vizito metu Vokietijoje numatytas apsilankymas Strasburge, kur bus aptartas Lietuvos dalyvavimas Europos Sąjungos karinėje Ukrainos mokymo misijoje (angl. EUMAM Ukraine), rengiant individualius, kolektyvinius ir specializuotus mokymus Ukrainos kariams, kartu su Vokietijos atstovais. Šios misijos tikslas – padėti stiprinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinį pajėgumą veiksmingai vykdyti karines operacijas, kad Ukraina galėtų ginti savo teritorinį vientisumą atsižvelgdama į tarptautiniu mastu pripažintas jos sienas, veiksmingai naudotis savo suverenitetu ir apsaugoti civilius gyventojus.


ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта