V. Zelenskis dėl Krymo sugrąžinimo žada kovoti „ne tik žodžiais“
Pasaulyje 13 09 2019 1425 peržiūros

V. Zelenskis dėl Krymo sugrąžinimo žada kovoti „ne tik žodžiais“

Ukraina kovos dėl Krymo sugrąžinimo ir tai darys „ne tik žodžiais“, pareiškė šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Dėl Krymo – manau, kad pati sunkiausia situacija bus su Krymo sugrąžinimu. Kol kas nebuvo susitikimo nei Normandijos formate, nei su (Vladimiru) Putinu. Mes kovosime, kad susigrąžintume Krymą. Ir ne tik žodžiais“, – Kijeve vykstančiame „Jaltos europietiškos strategijos“ (YES) forume kalbėjo V. Zelenskis.

Pasak jo, Kijevas turi „kelis formatus, keletą idėjų“ Krymo klausimui išspręsti.

„Kol kas negaliu jums to atskleisti, dar per anksti. Tai bus panašiai, kaip su apsikeitimu (kaliniais). Kol kas nenoriu, kad kiti pasinaudotų mūsų idėjomis“, – sakė Ukrainos prezidentas.

V. Zelenskis taip pat pabrėžė, kad Ukraina jau rengiasi naujam apsikeitimui kaliniais su Rusija. Praeitą savaitę įvyko apsikeitimas iš viso 70 kalinių.

„Šiuo metu rengiame kitus sąrašus ir laukiame naujo apsikeitimo kaliniais etapo. Dėl to tarsimės ir Minske, ir Normandijos procese“, – teigė V. Zelenskis.

Prezidentas, be kita ko, paragino Vakarų valstybes neatšaukti sankcijų Rusijai.

„Kai kas Vakaruose kalba apie sankcijų atšaukimą, nes esą prarandami pinigai. Mes tuo tarpu prarandame žmones. Kol nebus taikos, sankcijos turi išlikti“, – sakė V. Zelenskis, vadindamas tarptautinės bendruomenės sankcijas Rusijai „mokesčiu vardan taikos“.

Pasak V. Zelenskio, pagrindinė ukrainiečių tautos laimės sąlyga – Donbaso karo užbaigimas.

Europos Sąjunga ketvirtadienį dar šešiems mėnesiams pratęsė sankcijas Rusijos pareigūnams, įsitraukusiems į Ukrainos konfliktą.

Karas Ukrainoje nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymą, jau pasiglemžė 13 000 žmonių gyvybių.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта