V. Zelenskis: teroro išpuolis Olenivkoje bus vienas iš kaltinimų Rusijai tribunole
Pasaulyje 30 01 2023 349 peržiūros

V. Zelenskis: teroro išpuolis Olenivkoje bus vienas iš kaltinimų Rusijai tribunole

Rusijos teroro aktas Olenivkoje, Donecko srityje, taps vienu iš kaltinimų tarptautiniame tribunole prieš Rusiją. Tai tviteryje pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Prieš šešis mėnesius Rusija surengė siaubingą teroro išpuolį Olenivkoje. Neleisime, kad šis nusikaltimas būtų pamirštas, prisimename kiekvieną žuvusį Ukrainos karį. Siekiame, kad būtų nubausti visi, atsakingi už jų žūtį. Nusikaltėliai bus surasti ir patraukti atsakomybėn“, – parašė V. Zelenskis.

Jis pabrėžė, kad klastinga masinė žmogžudystė Olenivkoje bus „vienas iš kaltinimų tarptautiniame tribunole agresorei Rusijai“.

„Rusija pralaimės šį karą. Blogis ir niekšybė visada pralaimi. Turime grąžinti visus ukrainiečius namo iš Rusijos nelaisvės. Dedame pastangas, kad tai įvyktų“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Kaip pranešė „Ukrinform“, 2022 m. liepos 29 d. buvusios pataisos darbų kolonijos Nr.210 teritorijoje Olenivkos kaime, laikinai okupuotoje Donecko srities dalyje, įvyko sprogimas, sunaikinęs pastatą, kuriame buvo laikomi ukrainiečiai karo belaisviai. Rusijos teigimu, žuvo daugiau nei 50 Ukrainos gynėjų, daugiau nei 70 buvo sužeisti.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Sausio 6 d. Ukrainos parlamento žmogaus teisių komisaras Dmytro Lubinecas pareiškė, kad Jungtinės Tautos (JT) paleido misiją išpuoliui Olenivkoje ištirti. Jis pridūrė, kad JT net nepasmerkė Rusijos, o ši padarė viską, kad neleistų misijai atvykti į okupuotą Olenivką.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта