VAE pradeda derybas su Europos Komisija dėl Euratomo paskolos
Energetika 13 10 2012 704 peržiūros

VAE pradeda derybas su Europos Komisija dėl Euratomo paskolos

Europos Komisijai (EK) pakvietus, naujos atominės elektrinės (AE) projektą įgyvendinanti bendrovė Visagino atominė elektrinė (VAE) pradeda derybas su EK dėl Europos Sąjungos (ES) agentūros Euratom paskolos.:::Apie tai paskelbta paskutinę agitacijos už referendumą dėl naujos branduolinės jėgainės Lietuvoje dieną - patariamasis referendumas vyks sekmadienį.

"Iš Europos Komisijos ką tik gavome patvirtinimą dėl derybų bei kvietimą pradėti konsultacijas dėl Euratomo paskolos. Europos Komisijos teigiama nuomonė patvirtina Visagino atominės elektrinės projekto gerą parengimo lygį. Tai suteikia mums galimybę tartis dėl finansavimo palankiomis sąlygomis", - pranešime spaudai sakė VAE generalinis direktorius Rimantas Vaitkus.

Pasak jo, susitikimai su EK atstovais planuojami artimiausiu metu. Pasak pranešimo, planuojama, kad Lietuvos dalis naujos AE projekte bus finansuojama iš VAE sukauptų lėšų bei Japonijos ir JAV eksporto kreditų agentūrų, Euratomo bei Europos investicijų banko (EIB) paskolų.

Skaičiuojama, kad Visagino AE statyba gali kainuoti iki 5 mlrd. eurų (17,3 mlrd. litų), o įskaitant prognozuojamas palūkanas, infliaciją bei investicijų vertės pokyčius dėl valiutų kursų svyravimo – apie 6,8 mlrd. eurų (23,5 mln. litų).

Lietuvos, kuri valdytų 38 proc. būsimos AE valdymo įmonės akcijų, investicijos siektų apie 6 mlrd. litų, tačiau bendras šalies turtinis įnašas į projektą per 10 metų, Finansų ministerijos skaičiavimais, siektų apie apie 9 mlrd. litų.

Latvijai turėtų atitekti 20 proc. būsimos VAE valdymo įmonės akcijų, o Estijai - 22 proc., o strateginis investuotojas - Japonijos korporacija " Hitachi" - 20 proc. akcijų.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Lietuva tikisi kartu su regioniniais partneriais - Latvija, Estija ir strateginiu investuotoju - Japonijos kompanija "Hitachi" iki 2020-2022 metų pastatyti naują atominę Visagine elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, kurios antrasis iš dviejų reaktorių buvo uždarytas 2009 metų pabaigoje.

"Hitachi" siūlo statyti 1350 megavatų galios pažangųjį verdančio vandens reaktorių ABWR.

bernardinai.lt

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта