Vartojimo prekių kainos per mėnesį padidėjo 2,7 proc., paslaugų – 1,4 proc.
Lietuva ir Baltijos šalys 11 07 2022 472 peržiūros

Vartojimo prekių kainos per mėnesį padidėjo 2,7 proc., paslaugų – 1,4 proc.

Šių metų birželį, palyginti su geguže, vartojimo prekių ir paslaugų kainos padidėjo 2,3 proc. Daugiausia tam įtakos turėjo degalų ir tepalų, šilumos energijos, pieno ir jo produktų, sūrio, kiaušinių, duonos ir grūdų produktų, mėsos ir jos produktų, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų paslaugų kainų padidėjimas bei avalynės, daržovių, drabužių kainų sumažėjimas, skelbia Statistikos departamentas.

Vartojimo prekių kainos per mėnesį padidėjo 2,7 proc., paslaugų – 1,4 proc.

Valstybės ir savivaldybių institucijų administruojamos vartojimo prekių ir paslaugų kainos padidėjo 2,5 proc., rinkos kainos – 2,3 proc.

2022 m. birželį, palyginti su geguže, transporto prekių ir paslaugų kainos padidėjo 7 proc. Daugiausia padidėjo keleivių vežimo jūra ir vidaus vandenimis paslaugų (26,7 proc.), keleivių vežimo geležinkeliu paslaugų (16,5 proc.), benzino (13,3 proc.), keleivių vežimo oro transportu paslaugų (13,1 proc.), dyzelinių degalų (9,3 proc.), suskystintų automobilinių dujų (6,7 proc.), automobilių (3,4 proc.) kainos.

Maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos padidėjo 2,6 proc. Labiausiai kito kai kurių šviežių vaisių ir daržovių kainos: daugiausia padidėjo burokėlių, saldžiųjų paprikų, greipfrutų, morkų, šilauogių kainos, bet sumažėjo gūžinių salotų, agurkų, pomidorų, avokadų, baltagūžių kopūstų kainos. Taip pat pabrango traškučiai, kava, kefyras ir rūgpienis, varškės sūris, fermentinis sūris, bet atpigo šviežios ar atšaldytos jūros gėrybės, alyvuogių aliejus.

Statistikos departamento duomenimis, būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų kainos padidėjo 2,8 proc. Daugiausia padidėjo skystojo kuro (15,7 proc.), šilumos energijos (8,6 proc.), suskystintų dujų maistui gaminti (7,1 proc.), būsto nuomos mokesčių (2,6 proc.), gaminių ir medžiagų būsto priežiūrai ir remontui (2 proc.) kainos.

Dėl sezoninių nuolaidų drabužių ir avalynės kainos sumažėjo 1,1 proc. Avalynė atpigo 2,8 proc., drabužiai – 0,5 proc.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

2022 m. birželio metinė (2022 m. birželį, palyginti su 2021 m. birželiu) infliacija sudarė 21 proc. Metinei infliacijai daugiausia įtakos turėjo degalų ir tepalų, šilumos energijos, pieno ir jo produktų, sūrio ir kiaušinių, kietojo kuro, duonos ir grūdų produktų, mėsos ir jos produktų, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų paslaugų, dujų, daržovių, asmeninių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugų, aliejaus ir riebalų kainų padidėjimas bei drabužių, informacijos apdorojimo įrenginių kainų sumažėjimas.

Statistikos departamento duomenimis, vartojimo prekių kainos per metus padidėjo 24,7 proc., paslaugų – 12,1 proc.

Valstybės ir savivaldybių institucijų administruojamos kainos per metus padidėjo 26,2 proc., rinkos – 20,1 proc.

 

ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта