Vengrijoje policija iš Dunojaus upės iškelia nuskendusį turistinį laivą
Įvykiai ir kriminalas 11 06 2019 761 peržiūros

Vengrijoje policija iš Dunojaus upės iškelia nuskendusį turistinį laivą

Vengrų policija antradienį pradėjo turistinio laivo, praėjusį mėnesį nuskendusio Dunojaus upėje, Budapešte, iškėlimo darbus. Incidento metu žuvo mažiausiai 20 žmonių, 8 vis dar laikomi dingusiais.

Praėjus vienai valandai nuo 6 val. ryto pradėtų darbų, iš vandens išniro valdymo kabina ir viršutinis denis. AFP fotografas teigė matęs, kaip policija iš laivo ištraukė kūnus.

Didžiąją dalį „Mermaid“ turistinio laivo keleivių sudarė turistai iš Pietų Korėjos. Gegužės 29 dieną po susidūrimo su didesniu kruiziniu laivu Dunojuje, kuriame vykdomas gana intensyvus eismas, „Mermaid“ nuskendo.

Tik 7 žmonės iš 35 laivo keleivių išgyveno, vilčių rasti daugiau gyvų beveik nėra.

Tarp tų, kurie laikomi dingusiais, yra ir šešerių metų amžiaus mergaitė, ir laivo kapitonas.

Gelbėjimo operacijai vadovaujanti Vengrijos policija skelbė, kad laivo iškėlimo darbai turėtų trukti šešias valandas, po to narai galės apieškoti laivą ir užtikrinti, ar viduje tikrai nebėra nukentėjusiųjų.

Iš karto po incidento narai negalėjo patekti vidun į laivą dėl stiprios srovės upėje. Dunojaus vandens lygis smarkiai pakilęs nuo savaites užsitęsusio lietaus.

Gelbėtojų komanda „Mermaid“ laivą apjuosė vielos diržais ir tinkamai paruošė, kad baržoje įmontuotas kranas jį galėtų iškelti.

Kai tik „Mermaid“ bus iškeltas iš vandens ir patrauktas į saugią vietą, jis bus apžiūrimas policijos, kuri dėl įvykio aplinkybių pradėjo baudžiamąjį tyrimą.

Kruizinio laivo „Viking Sigyn“ kapitonas buvo suimtas, įtariama, kad jis „sukėlė pavojų upės eismo dalyviams, ir tai kainavo daug mirčiųׅ“.

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта