VESK siūlo atlaisvinti judėjimo kontrolę tarp savivaldybių, tačiau „juodosiose“ savivaldybėse apribojimus ketinama palikti
Lietuva ir Baltijos šalys 08 03 2021 850 peržiūros

VESK siūlo atlaisvinti judėjimo kontrolę tarp savivaldybių, tačiau „juodosiose“ savivaldybėse apribojimus ketinama palikti

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) apsisprendė Vyriausybei siūlyti nuo kovo 16 dienos atlaisvinti judėjimą tarp savivaldybių. Visgi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė informuoja, kad savivaldybėse, kuriose koronaviruso sergamumas išlieka didelis, siūloma taikyti išimtį ir judėjimo kontrolės neatsisakyti.

„Nepaisant to, kad mes turėjome atlaisvinimus, matome, kad situacija stabilizavosi ir netgi nežymiai gerėja. Vėl turime neigiamą pandemijos pagreitį, taip pat sumažėjo mirtingumas, ir ligoninėse yra fiksuojami tik pavieniai susirgimų atvejai, ir tai aiškiai indikuoja, kad tikrai skiepijimas veikia“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Bilotaitė.

Jos teigimu, kovo 16 d. judėjimo ribojimus tarp savivaldybių planuojama atšaukti. Visgi ministrė akcentuoja, kad 8 savivaldybėms, kuriose sergamumas didžiausias, siūloma ir toliau taikyti judėjimo kontrolę.

„Matome labai skirtingą situaciją, (...) kai kurios savivaldybės turi žymiai blogesnę situaciją, susijusią su susirgimais (...), yra net 8 „juodosios“ savivaldybės, kuriose susirgimų skaičius yra didesnis negu 500“, – sakė A. Bilotaitė.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Mūsų siūlymas būtų, kad, nepaisant to, jog judėjimas turėtų atlaisvėti tarp visų savivaldybių, bet kalbant apie „juodąsias“ savivaldybes arba tas savivaldybes, kuriose yra susirgimų skaičius žymiai didesnis, turėtų būti taikomas judėjimo ribojimas įvažiuojant ir išvažiuojant iš šių savivaldybių“, – pridūrė ji.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта