VII Tarptautinis tautinių kultūrų festivalis „Rudeninės“ Visagine, susipažinkite -  grupė Otava Yo!
Kultūros ir sporto renginiai 18 09 2018 1387 peržiūros

VII Tarptautinis tautinių kultūrų festivalis „Rudeninės“ Visagine, susipažinkite - grupė Otava Yo!

Festivalio programa labai plati, todėl palaipsniui susipažinsime su dalyviais ! Pradėsime nuo padūkusios Sankt Peterburgo folk grupės Otava Yo (Отава Ё), kurios istorija prasidėjo prieš 15 metų gyvais pasirodymais Nevos prospekte.

Sankt Peterburgo folk grupės „Otava Io“ istorija prasidėjo prieš 15 metų gatvės pasirodymuose. Tuo metu skirtinguose kolektyvuose groję muzikantai susirinko Nevos prospekte, kad galėtų pagroti ne komerciniais tikslais, o meno sumetimais, sielos atgaivai. 2003 metų pavasarį, būsimieji grupės „Otava Io“ dalyviai suprato, kad šie koncertai yra šis tas daugiau nei paprasti koncertiniai junginiai ir nusprendė kurti muziką kartu. Savo naujajai grupei jie pasirinko neįprastą, bet kartu ir įsimintiną pavadinimą, kurį sudaro senovės rusų kalbos žodis, reiškiantis jauną žolę, ataugančią po šienapjūties, bei unikalios kirilicos abecėlės raidės, kuri tuo metu ėmė nykti iš kasdienio lingvistinio naudojimo. Ši įdėja kilo grupės būgnininkui Petiai Sergejevui, kuris negalėjo susitaikyti su mintimi, kad pagal pasą jis bus vadinamas ne Piotru, o Petru.

Per pirmuosius dešimt savo gyvavimo metų „Otava Io“ surengė daugiau nei 500 koncertų, gatves pakeitė muzikiniai klubai, o pastaruosius – festivalių scenos tiek Rusijoje tiek visame pasaulyje, kurių metu grupė gavo keletą tarptautinių premijų bei užsitarnavo prodiuserių dėmesį ir gerbėjų ištikimybę. Visiškam populiarumui trūko tik vieno žingsnio – prieigos prie plačiųjų klausytojų masės. Čia muzikantams į pagalbą atejo žinomiausias nemokamų vaizdo ir garso įrašų skleidėjas internete YouTube‘as.

Vaizdo klipų filmavimas savo dainoms tapo staigaus „Otava Io“ šuolio į sėkmę pradžia. Kadangi visą vaizdinę medžiagą grupė visada sugalvoja ir filmuoja pati, žiūrovai iš viso pasaulio pamatė tai, ką iki tol žinojo tik išitikimiausi muzikantų gerbėjai ir kas leido įsimylėti į grupės kūrybą iš pirmo karto: nuoširdumas, melodingumas, kūrybiškumas ir nepakartojamas peterburgo jaunimo humoro jausmas. Visa tai, kartu su ryškiais koncertiniais pasirodymais ir aukščiausia atlikimo kokybe, tapo tikrosios grupės sėkmės Rusijoje ir visame pasaulyje pagrindu.

Dainos „Sumeckaja“ vaizdo įrašas, išleisto 2015 metais bei tapusio europinio World Music Network  reitingo lyderiu, iki šiol laikomas populiariausiu rusiško folk grupės pasirodymu YouTube kanale, kuris šiandien viršija 13 milijonų peržiūrų. Vaizdo klipas dainai „Oj Dusia, Oj Marusia“ (2017 m.) gavo apdovanojimą už geriausią muzikos vaizdo įrašą tarptautiniame Niujorko kino festivalyje ir prestižinę Russian World Music Award premiją. Grupė „Otava Io“ gastroliuodama po visą pasaulį aplankė daugiau nei 30 šalių nuo Indijos ir Kinijos iki Norvegijos bei Portugalijos.

OTAVA YO (Отава Ё) „Sumeckaja“
OTAVA YO (Отава Ё) „Oj Dusia, Oj Marusia“

Visagino kultūros centro informacija

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта