Vilniaus rajone baigėsi biatlono su šunimis varžybos
Lietuva ir Baltijos šalys 03 08 2020 988 peržiūros

Vilniaus rajone baigėsi biatlono su šunimis varžybos

Vilniaus rajone esančioje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės vadavietės teritorijoje baigėsi biatlono su šunimis varžybos. Jose kartu su įvairių teisėsaugos institucijų pareigūnais bei jų augintiniais jėgas išmėgino ir civiliai su savo keturkojais.

Daugiau kaip keturio dešimtys dalyvių turėjo įveikti 10 kilometrų ilgio trasą. Joje buvo parengtos įvairios gamtinės bei dirbtinės kliūtys, besivaržantiems kartu su savo augintiniais teko plaukti, šliaužti purvu, šaudyti, sulaikyti tariamus pažeidėjus.

Dvejose rungtyse keturkojai pareigūnai galėjo pasijusti privilegijuotais: tam tikrame trasos ruože kinologai savo augintinius turėjo plukdyti plaustu, kitame – nešti ant rankų.

Trečiadienį popiet paaiškėjo, jog moterų įskaitoje geriausiai pasirodė Kalėjimų departamento atstovė Eglė Tamulytė - Nenortienė su olandų avigane Xena. Šio dueto laikas – 1 valanda 1 minutė ir 24 sekundės.

Antra vieta atiteko Deimantei Zybartienei iš VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų pasienio užkardos. Kinologė ir jos dresuojama belgų aviganė Koka trasoje užtruko 1 valandą 4 minutes ir 3 sekundes.

Trečią vietą moterų įskaitoje iškovojo Vilniaus rinktinės Puškų užkardoje tarnaujanti kinologė Asta Drabunienė su vokiečių avigane Ilda – 1 valanda 4 minutės ir 54 sekundės.

Šių metų varžybose geriausiai vyrų pareigūnų kategorijoje auksą nuskynė Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono garbę gynęs Vygantas Kazlovas su Gilze. Jie trasą įveikė per 54 minutes ir 4 sekundes.

 

Antrą vietą užėmė VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje tarnaujantis Remigijus Rusteika bei jo dresuojama belgų aviganė Cara – 54 minutės ir 45 sekundės.

Trečias liko V. Kazlovo kolega Darijus Mirijauskas su belgų aviganiu Bornu, kurie trasoje sugaišo 1 valanfą ir 17 sekundžių.

Atskirose vyrų bei moterų įskaitose taip pat rungėsi civiliai asmenys, kurie dar buvo suskirstyti ir pagal savo augintinius: kandantiems keturkojams reikėjo sulaikyti pažeidėjus, nekandantiem - atlikti alternatyvias užduotis

Biatlono nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, diplomais bei rėmėjų prizais. Visiems dalyviams taip pat įteikti atminimo medaliai.

http://pasienis.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта