Vilniaus universitetas: grįžta galimybė apsilankyti aukščiausiame Vilniaus senamiesčio pastate
Įdomu žinoti 29 06 2021 560 peržiūros

Vilniaus universitetas: grįžta galimybė apsilankyti aukščiausiame Vilniaus senamiesčio pastate

Vilniaus universiteto muziejus kviečia sostinės gyventojus ir svečius apsilankyti žymiajame VU senamiesčio architektūriniame ansamblyje, nuo antradienio taip pat galima pakilti ir į Šv. Jonų bažnyčios varpinę – aukščiausią Vilniaus senamiesčio pastatą (68 m).

„Labai džiaugiamės po ilgos pertraukos vėl galėdami pradėti dirbti ir pakviesti apsilankyti miesto svečius Vilniaus universiteto architektūriniame ansamblyje. Nors architektūrinis ansamblis ilgą laiką buvo užrakinęs vartus savo lankytojams, muziejuje darbai nesustojo – permąstėme savo veiklas, kūrėme naujus projektus, kurių rezultatus tikimės jau labai greitai pristatyti muziejaus lankytojams“, – pranešime cituojama Vilniaus universiteto muziejaus direktorė Monika Ramonaitė.

Pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje esantis architektūrinis universiteto rūmų ansamblis slepia beveik 500 metų istoriją, kurią įrėmina keturios miesto gatvės: Universiteto (buvusi Vyskupų), Šv. Jono, Pilies ir Skapo. Šis architektūrinis ansamblis saugo pagrindinius Lietuvoje vyravusius architektūros stilius: gotiką, renesansą, baroką, klasicizmą, sakoma VU pranešime.

Per gana ilgą istorinį laikotarpį universiteto kiemeliai sukaupė platų istorinį paveldą. Čia slypi ne tik pirmųjų Lietuvos jėzuitų istorija, bet ir garsiųjų M. K. Sarbievijaus, M. Daukšos, S. Daukanto bei kitų Lietuvos kūrėjų gyvenimo istorijos, kurios atsiskleidžia keliaujant universiteto kiemeliais. Dabar senuosiuose universiteto rūmuose įsikūrę Istorijos, Filologijos ir Filosofijos fakultetai, Užsienio kalbų institutas, rektoratas, universiteto biblioteka bei muziejus.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Pasivaikščiojus po universiteto kiemelius visi kviečiami apsilankyti Šv. Jonų bažnyčios varpinėje, kur lankytojus pasitiks nuostabi Vilniaus miesto panorama. Moderniu liftu pakilus, o patiems drąsiausiems –193 autentiškais laipteliais į varpinės apžvalgos aikštelę užkopus, bus galima pasigrožėti Šv. Onos bažnyčios, Gedimino pilies bei seniausios mieste Pilies gatvės vaizdais. Varpinėje galima susipažinti su renesanso ir vėlyvojo baroko architektūrinėmis užuomazgomis. Būtent čia kiekvienas gali pamatyti iš paukščio skrydžio senamiestyje verdantį gyvenimą, iš toli stebėti atsiveriančius miškingus horizontus ir žavėtis miesto didingumu. Varpinėje galima susipažinti ir su Fuko švytuokle, kuri demonstruoja Žemės sukimosi aplink savo ašį efektą.

Apsilankyti visuose VU muziejaus padaliniuose galima individualiai, o grupėms yra taikoma registracija.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта