Vilniuje donoras dovanojo viltį pasveikti laukusiems inkstų
Lietuva ir Baltijos šalys 08 07 2022 621 peržiūros

Vilniuje donoras dovanojo viltį pasveikti laukusiems inkstų

Organų donorystė – be galo subtili tema, kurioje susipina gyvybė ir mirtis. Ketvirtadienį Vilniuje užgesus potencialaus organų donoro gyvybei jo šeima priėmė kilnų sprendimą – nusprendė pritarti organų donorystei.

Nacionalinis transplantacijos biuras (NTB) prie Sveikatos apsaugos ministerijos praneša, kad ketvirtadienį Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje buvo užregistruotas donoras.

Atlikus visus reikalingus tyrimus medikai nustatė, kad organų transplantacijai yra tinkami abu donoro inkstai. Jie bus transplantuojami Vilniaus universitetinėje ligoninėje Santaros klinikose ir gyvenimo kokybę pagerins dviem pacientams.

Inkstų transplantacija yra atliekama ūminiu arba lėtiniu inkstų nepakankamumu sergantiems pacientams, kuriems yra reikalingos dializės procedūros.

Dializė – tai dirbtinis kraujo valymo būdas, kuomet pačio žmogaus inkstai to padaryti negali. Ją atlikti sergantis žmogus turi 3-4 kartus per savaitę, viena dializės procedūra užtrunka apie 3-4 valandas. Vienintele išeitimi sugrįžti į įprastą gyvenimą šiuo atveju tampa inksto transplantacija.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Vidutiniškai inksto transplantacijos Lietuvoje recipientai laukia apie metus. Praėjusiais metais iš viso buvo atliktos 102 inkstų transplantacijos, iš jų – 5 buvo atliktos vaikams.

NTB duomenimis, šiuo metu Lietuvoje transplantacijos laukia 328 žmonės: 76 laukia inksto, 1 kasos-inksto komplekso, 38 širdies, 7 plaučių, 4 širdies-plaučių komplekso, 48 kepenų, 154 ragenų transplantacijos. Iš jų – 3 vaikai.

 

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта