Visagine įvyko socialinė saugumo akciją „Nebūk šešėlis – būk matomas“
Visagine 24 01 2020 1062 peržiūros

Visagine įvyko socialinė saugumo akciją „Nebūk šešėlis – būk matomas“

2020 metų sausio 22 dieną Visagino Česlovo sasnausko menų mokyklos bendruomenė iniciavo ir kartu su Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino komisariato pareigūnais organizavo socialinę saugumo akciją „Nebūk šešėlis – būk matomas“.



Renginys skirtas miesto bendruomenei. Akcijos tikslas priminti varuotojams, kad prie Visagino Česlovo Sasnausko menų mokyklos yra ribojamas greitis iki 20 km/h, tai pat atkreipti dėmesį tėvų, kurie tamsiu paros metu atveža savo vaikus į mokyklą nuosavu transportu, kad laikytųsi eismo saugos parkuojant automobilį ir manevruojant, atkreipti pėsčiųjų dėmesį į tai, kad tamsiu paros metu reikia būti matomam, dėvėti atšvaitus. Paskutiniai eismo įvykiai Visagino mieste parodė, kad blogas matomumas, pėsčiųjų neatidumas ir vairuotojams nepalankios oro sąlygos žiemos laikotarpiu trukdo pastebėti pėsčiuosius ar prireikus sustabdyti automobilį dėl šlapios, slidžios kelio dangos.



Menų mokyklos bendruomenė norėjo muzikinių instrumentų pagalba atkreipti pėsčiųjų, einančių tamsiu paros metu, dėmesį. Akcija pasižymėjo eitynėmis nuo Česlovo Sasnausko menų mokyklos link Visagino Kūrybos namų ir buvo vykdoma dviejose perėjose Vilties gatvėje: prie k/c. „Sedulina“ ir perėjoje šalia Kūrybos namų.

Buvo dalinamos informacinės skrajutės su atmintine apie pėsčiųjų saugumą, policijos pareigūnai ir policijos rėmėjai praeiviams, neturintiems atšvaito juos dalino ir papasakojo apie svarbą jį nešiotis, vaikai dėvintys atšvaitu pavaišinti saldainiais ir pagirti už eismo taisyklių laikymąsi.

„Nebūk šešėlis - būk matomas! Vairuotojau, neviršyk greičio!“- tą vakarą skandavo Visagino Česlovo Sasnausko menų mokyklos bendruomenė ir Visagino policijos komisariato bendruomenės Pareigūnai kartu su policijos rėmėjais. Saugią aplinką kuriame tik visi kartu


Mūsų buvo daug ir visi mes švietėme!


Menų mokyklos ir Visagino policijos komisariato informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта