Visagine įvyks Tarptautinis jaunųjų pianistų ir mokytojų konkursas festivalis
Kultūros ir sporto renginiai 25 10 2021 650 peržiūros

Visagine įvyks Tarptautinis jaunųjų pianistų ir mokytojų konkursas festivalis

2021-10-(25-28) dienomis Utenos regione vėl skambės klasikinė fortepijoninė ir simfoninė muzika.

Visagine įvyks Tarptautinis jaunųjų pianistų ir mokytojų konkursas festivalis, skirtas žinomai Lietuvos pianistei Aldonai Dvarionaitei, kuris jau šeštąjį kartą suburs žymius pianistus ir muzikantus iš įvairių pasaulio šalių.

Kaip padėka už kūrybinį bendradarbiavimą ir partnerystę su Zarasų miesto savivaldybe ir Zarasų meno mokykla, kurioje konkursas-festivalis įvyko 2018 metais, 2021 m. spalio 25 d. 17.30 val. festivalį atidarys tarptautinių konkursų laureato, Latvijos pianisto ir kompozitoriaus GleboBelyaevosolinis koncertas Zarasų meno mokykloje.

2021 m. spalio 26 d. 11 val. Visagino kūrybos ir menų akademijoje prasidės iškilmingas konkurso – festivalio atidarymas ir jaunųjų pianistų ir mokytojų konkurso perklausos. Koncerto programoje pasaulinė premjera, - Balio Dvariono nepublikuotas kūrinys „Košmaras“, kurį atliks žinomas Lietuvos pianistas Justas Dvarionas.

Konkursas vyksta dvejose kategorijose:

1. Pianistai-solistai. Dalyviai rungiasi šešiose amžiaus kategorijose;

2. Pianistai skambinantys koncertus fortepijonui su simfoniniu orkestru. Dalyviai rungiasi keturiose amžiaus kategorijose.

Tarptautinio A. Dvarionaitės jaunųjų pianistų ir mokytojų konkurso-festivalio pagrindinis tikslas, - atkreipti muzikos ir menų mokyklų mokytojų dėmesį į ryšį tarp mokytojų atlikimo meistriškumo lygio ir jų mokinių kūrybinės sėkmės, taip pat talentingų, atskleidžiančių savo gebėjimus bendraujant ir bendradarbiaujant su mokytoju, jaunųjų atlikėjų paieška. Pedagogai-atlikėjai skambina jiems specialiai sukurtoje „E“ kategorijoje. Aldona Dvarionaitė sakė, kad mokytojai neturi užsidaryti savo kabinetuose, o turi koncertuoti.

Konkurso-festivalio metu jaunieji atlikėjai ir jų mokytojai galės atskleisti savo individualumą, kūrybines galias, paįvairinti sceninę, koncertinę praktiką,kelti savo meistriškumo lygi tarptautinio žiuri narių meistriškumo pamokose.

Konkurso – festivalio programoje tarptautinė mokslinė – metodinė konferencija „Vaikų ir jaunimo pilietinės savimonės formavimas muzikos pagalba“, mokytojų diskusijos, ekskursijos.

Skambės pelniusių tarptautinį pripažinimąžiuri narių, - Irenos Gulzarovos Keller (Šveicarija), prof. Marijos Koreckos-Soszkowskos (Lenkija) ir Glebo Belyajevo (Latvija) soliniai koncertai.

Džiugu, kad Tarptautinis A. Dvarionaitės jaunųjų pianistų ir mokytojų konkursas-festivalis tapo tradiciniu ir turi privalomą repertuarą kūrinių, kuriuos atlikdavo Aldona Dvarionaitė. Dalyvius vertins kompetentinga žiuri komisija, kuriai nuo pirmo konkurso vadovauja profesorė Veronika Vitaitė. Konkurse dalyvaus pianistai iš 9 šalių – Latvijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Rusijos, Uzbekijos, Ukrainos, Vokietijos ir Lietuvos.

Kviečiame Lietuvos gyventojus apsilankyti konkurso-festivalio perklausose, fortepijoninės muzikos koncertuose ir laureatų koncerte, kuris įvyks 2021 m. spalio 28 d. 18.30 val. Visagino miesto kultūros centro koncertų salėje „Draugystė“.

Laureatų koncerte dalyvaus Kauno miesto simfoninis orkestras, diriguosmaestro Martynas Staškus.

 

Leila Urmanova-Vnukova konkurso-festivalio organizatorė, Visagino kūrybos ir menų akademijos mokytoja ekspertė

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта