Visagine apsilankė Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė
Visagine 15 03 2022 560 peržiūros

Visagine apsilankė Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė

Kovo 14 dieną Visagine lankėsi Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Ministrė susitiko su verslo ir mokslo atstovais, domėjosi ekonominėmis miesto vystymosi perspektyvomis, aptarė talentų ugdymo ir kitus klausimus.

Vizito metu A. Armonaitė susitiko su savivaldybės vadovais – Visagino savivaldybės meru Erlandu Galaguz ir Administracijos direktoriumi Virginijumi Andriumi Bukausku. Susitikimo metu su ministre aptartos Laisvos ekonominės zonos (LEZ) steigimo galimybės Visagine, akcentuotos naujų darbo vietų įkūrimo galimybės, svarbiausios miesto vystymo kryptys.

„Visaginas turi didelį potencialą pritraukti daugiau investicijų ir kurti naujas darbo vietas. Dirbame ir diskutuojame dėl sprendimų, kurie mieste gerintų investicinę aplinką ir paskatintų čia kurtis naujas įmones. Džiugina tai, kad Visagine numatyta sudaryti palankias sąlygas verslo ir mokslo plėtrai – ketinama kurti verslo, mokslo ir švietimo organizacijų bendradarbiavimo ekosistemą, steigti pramonės parką ir informacinių technologijų centrą“, – teigė A. Armonaitė.

Išskirtinis dėmesys skirtas Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centrui. Ministrės manymu, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras yra puikus talentų ugdymo ir verslo bendradarbiavimo pavyzdys. Centras bendradarbiauja su 33 įmonėmis, kurioms rengia specialistus, geriausiai atitinkančius šių įmonių poreikius. Centrą artimiausiu metu pradės lankyti ir ukrainiečiai, kurie buvo priversti palikti savo šalį dėl Rusijos agresijos ir karo veiksmų.

Ministrė taip pat lankėsi Pabradėje įsikūrusioje bendrovėje „Intersurgical“, kuri taip pat įsikūrusi ir Visagino savivaldybėje.

 

Visagino savivaldybės administracijos informacija

 

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта