Visagine bus įrengta šunų dresavimo aikštelė
Visagine 03 05 2019 1195 peržiūros

Visagine bus įrengta šunų dresavimo aikštelė

Kaip informavo Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyr. specialistė Agata Lavrinovič šunų dresavimo zoną planuojama įrengti trečiojo mikrorajono tuščioje zonoje.

Su šia idėja į savivaldybę kreipėsi Visagino šunų mylėtojų klubas “Aport” ir 2019 m. biudžete šiam tikslui yra skirta apie 4 tūkst. eurų.

A. Lavrinovič teigimu, lėšos skiriamos tik žemės darbams ir aptvėrimui. Šunų dresavimo įranga šunų savininkams teks pasirūpinti patiems.

Netrukus bus paskelbtas aikštelės įrengimo paslaugų pirkimo konkursas. Kaip matyti iš plano, ji bus įrengta už sklypo, kuriame turėjo būti turgaus hale ir netoli “Žiburio mokyklos”.

Šunų dresavimo aikštelei skirta žemė – valstybinė. Taigi, jei atsiras investuotojas pretenduojantis į šį sklypą, aikštelė bus perkelta į kitą vietą.

Bet, kadangi šiuo sklypu suinteresuotų investuotojų neatsirado (be to, kuris norėjo pastatyti turgaus halę), galima tikėtis, kad šunų dresavimo aikštelė, kuriai yra skiriama apie 4000 kvadratinių metrų, šioje miesto zonoje išliks ilgam.

Planuojama, kad aikštelė bus įrengta šių metų vasarą - rudenį. Ji bus skirta specialiai šunų dresavimui, bet ne jų vedžiojimui, nors visi šių gyvūnų savininkai galės ja naudotis.

Šunų mylėtojų klubas „Aport“ kreipiasi į visus, kas gali padėti įrengiant šunų dresavimo aikštelę. Priimama bet kokia pagalba - finansinė, statybinės medžiagos ir savanoriškas darbas.

Savo pagalbą galite pasiūlyti klubo „Aport“ Facebook puslapyje arba paskambinus telefonu 8 629 66960.

 

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта