Visagine lankėsi pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė
Visagine 10 03 2022 639 peržiūros

Visagine lankėsi pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė

Visagine kovo 9 d. lankėsi Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė. Apsilankymo mieste metu išskirtinį dėmesį skyrė į Visaginą iš Kijevo globos namų atvežtų ir nuo karo siaubo bėgančių vaikų saugumui.

Pirmoji ponia apsilankė Visagino šeimos ir vaiko gerovės centre, kur apgyvendinti nuo karo bėgantys nepilnamečiai. Domėjosi vaikų savijauta, džiaugėsi, kad vaikai aprūpinti, saugūs.

Bendraudama su savivaldybės vadovais ir skyrių vedėjais, ji išreiškė ypatingą padėką už darbą ir pastangas vaikams suteikti saugius, jaukius namus bei užtikrinamą greitą jų integraciją į vietos gyvenimą ir švietimą. „Visaginas – sektinas pavyzdys, kaip greitai vaikai gali būti integruojami į švietimo sistemą.“– pabrėžė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia taip pat lankėsi Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijoje, kur susitiko su mokytojų bendruomene, čia besimokančiais ukrainiečių vaikais ir jų mamomis.

Visagino kultūros centre D. Nausėdienė susitiko su miesto tautinių bendrijų atstovais. Po susitikimo pirmoji ponia teigė, kad visaginiečiai yra gerosios tolerancijos, skirtingų kultūrų pavyzdys, todėl tautinių bendruomenių dialogas ir jų santarvės pamokos yra aktualios mums visiems, ypač baisių įvykių Ukrainoje kontekste.

Vakar ryte pirmoji ponia susitiko su Visagino savivaldybės meru E. Galaguz, vicemere A. Grigiene, Administracijos direktoriumi V. A. Bukausku ir Visagino savivaldybės administracijos skyrių vedėjais. Meras pirmajai poniai plačiau papasakojo apie gyventojų kasdienį gyvenimą ir mieste vyraujančias nuotaikas.

Savivaldybės meras D. Nausėdienei taip pat pristatė situaciją Visagino savivaldybėje dėl bėgančių nuo karo ukrainiečių priėmimo. Jis įvardino, kad šiuo metu mieste yra apgyvendinti 58 asmenys, kurių 4 vaikai jau lanko ikimokyklinio, 7 – pradinio, 14 – pagrindinio ir  4 – vidurinio ugdymo klases.

 

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта