Visagino šeimos ir vaiko gerovės centras prisijungė prie projekto „Kompleksinės paslaugos (KOPA)“
Visagine 03 07 2023 368 peržiūros

Visagino šeimos ir vaiko gerovės centras prisijungė prie projekto „Kompleksinės paslaugos (KOPA)“

Visagino šeimos ir vaiko gerovės centras nuo birželio mėnesio prisijungė prie projekto „Kompleksinės paslaugos (KOPA)“ Nr. 07-007-P-0001, kurio tikslas užtikrinti kompleksinių paslaugų šeimai teikimą ir plėtrą tikslinės grupės asmenims visoje Lietuvoje.

Kiekvienas asmuo kasdieniame gyvenime dažnai patiria įvairių iššūkių. Prieinama tinkama pagalba reikiamu metu, kol dar nėra iškilusios problemos arba kol jos dar nėra įsisenėjusios, taip pat esant krizinėms situacijoms, yra svarbi ir būtina, siekiant išvengti opių socialinių problemų kaip bedarbystė, skurdas, vaikų nepriežiūra, nevaldomų įtampų šeimos narių tarpusavio santykiuose.Visagino šeimos ir vaiko gerovės centras kartu su projekto vykdytoju - Europos socialinio fondo agentūra – įgyvendina projektą Nr. 07-007-P-0001 „Kompleksinės paslaugos (KOPA)“, skirtą suteikti asmenims, šeimoms ir bendruomenėms būtinus įgūdžius savarankiškai spręsti kylančias socialines problemas.

Projekto metu bus suteikiamos paslaugos, kurios apims individualias ir grupines konsultacijas asmenims patiriantiems sunkumus šeimoje ir gyvenime, bus vedami tėvystės mokymai, suteikiamos šeimos mediacijos paslaugos, vedamos socialinių įgūdžių grupės vaikams ir paaugliams.Projekto veiklos suplanuotos taip, kad kiekvienoje savivaldybėje būtų užtikrinamas paslaugų kompleksiškumas ir asmenims būtų suteikta galimybė dalyvauti visose veiklose pagal poreikį.

Asmenys, norintys gauti kompleksines paslaugas šeimai, turi kreiptis į Visagino šeimos ir vaiko gerovės centrą, Statybininkų g. 7, Visaginas, vsvgc.lt (paskyra VBŠN), tel. Nr. +370 657 85776, Facebook - Visagino bendruomeniniai šeimos namai, darbo dienomis nuo 8.00 -12.00 val.

Projekto trukmė: 2023 m. birželis – 2029 m. liepa.

Projekto finansavimo suma: 28 983 203,39 Eur. Visagino šeimos ir vaiko gerovės centrui iš projekto skirta iki 489117,20 Eur.

Planuojama, kad iki 2029 metų kompleksinės paslaugos bus suteiktos 36 414 asmenų, iš jų Visagino šeimos ir vaiko gerovės centre planuojama, kad paslaugas suteiksime 692 asmenų Visagino savivaldybėje.

Projektas finansuojamas 2021–2027 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos „Europos socialinio fondo +“ ir 2021–2027 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos bendrojo finansavimo lėšomis.

Daugiau informacijos apie projektą: https://www.esf.lt/veiklos-sritys/kompleksines-paslaugos/1139.

Projekto įgyvendinimo metu planuojama vykdyti šias veiklas:

1. Individualių ir (ar) grupinių psichologo ir socialinio darbuotojo konsultacijų organizavimas, asmenims patiriantiems sunkumų gyvenime ir (ar) šeimoje.

2. Savitarpio pagalbos grupių organizavimas ir vedimas asmenims, patyrusiems sunkumų asmeniniame gyvenime ir (ar) šeimoje.

3. Socialinių įgūdžių ugdymo grupių vaikams ir paaugliams organizavimas ir vedimas – vaikų ir paauglių gyvenime reikalingų įvairius socialinius įgūdžius, nuostatas ugdančių teminių grupių užsiėmimai.

4. Tėvystės mokymų organizavimas ir teikimas –  paslaugos, teikiamos šeimoms, norinčioms tobulinti ar įgyti tėvystės įgūdžių, siekiant išugdyti geriausias tėvų ir vaikų savybes ir padėti jiems atskleisti savo gebėjimus ir galimybes.

5. Šeimos mediacija – paslauga, teikiama neteisminiam civilinių ginčų taikinamajam tarpininkavimui, siekiant ginčus, tarpusavio konfliktus spręsti taikiai.

6. Šeimos konsultavimas asmens (šeimos) namuose– konsultacijos asmens (šeimos) namuose (gyvenamojoje vietoje), gimus kūdikiui, nustačius neįgalumą ir (ar) specialiuosius poreikius asmeniui ir  kt.

7. Vaikų priežiūros paslauga bus teikiama tuo pačiu metu, kai tėvams teikiamos kitos kompleksinės paslaugos, ji gali būti teikiama ne ilgiau kaip 4 val. per dieną visiems tėvams (įtėviams, globėjams).

Šios paslaugos yra skirtos padėti asmenims, šeimoms ir bendruomenėms išvengti galimų socialinių

problemų ir socialinės rizikos atsiradimo, ugdant ir stiprinant asmenų gebėjimus savarankiškai

spręsti socialines problemas ir palaikyti socialinius ryšius su visuomene.

Projekto „Kompleksinės paslaugos (KOPA)“ tikslas – užtikrinti kompleksinių paslaugų šeimai teikimą ir plėtrą tikslinės grupės asmenims visose Lietuvos savivaldybėse. Bus finansuojamos prevencinės psichosocialinės paslaugos visų amžiaus grupių Lietuvos gyventojams, siekiant stiprinti psichologinius, socialinius bei krizių įveikimo įgūdžius.

2023 m. liepos mėn. grafikas :

1. Tėvystės mokymų užsiėmimai:

04 d., 12d., 19d., 26d. nuo 16.00 val. iki 19.00 val.

Užsiėmimai vyks Visagino šeimos ir vaiko gerovės centre.

2. Socialinių įgūdžių ugdymas vaikams ir paaugliams

21 d., ir 28 d. nuo 16:00 18:00 val.

Teminių grupių užsiėmimai paaugliams  vyks Visagino šeimos ir vaiko gerovės centre.

3. Šeimos mediacija

A., T., Pn. nuo 15.00 iki 18.00 val. Konsultacijos vyks Visagino šeimos krizių centre, Statybininkų g. 7, Visaginas.

 

Visagino šeimos ir vaiko gerovės centro informacija

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта