Visagino garbės piliečio vardo suteikimui yra nominuoti Marija Ščerbakova ir Vitalijus Nagovicinas
Visagine 09 02 2021 838 peržiūros

Visagino garbės piliečio vardo suteikimui yra nominuoti Marija Ščerbakova ir Vitalijus Nagovicinas

Visagino tarybos komitetai pradėjo ruoštis vasario 18 dienos posėdžiui. Darbotvarkėje taip pat numatyti klausimai dėl Visagino miesto garbės piliečio vardo suteikimo Marijai Ščerbakovai ir Vitalijui Nagovicinui.

Marijai Ščerbakovai siūloma suteikti garbės vardą už ypatingus nuopelnus Visagino bendruomenei kultūros, meno, švietimo srityje ir už Visagino savivaldybės garsinimą Lietuvoje. Vitalijui Nagovicinui - už ypatingus nuopelnus sporto srityje ir Visagino savivaldybės šlovinimą šalyje.

Šiems žmonėms nereikia ypatingo pristatymo, tačiau vis tiek priminsime apie jų veiklą. Lietuvos liaudies menininkė Marija Ščerbakova daugelį metų nemokamai moko tapybos meno vaikus ir suaugusiuosius, kasmet kartu su savo mokiniais rengdama keletą teminių parodų, kurios visada būna labai sėkmingos. M. Ščerbakovos ir jos mokinių darbai žinomi ir visoje Lietuvoje.

Marija Aleksandrovna rodo nuolatinį rūpestį dėl miesto ir Ignalinos AE statybos istorijos išsaugojimo, dėl miesto muziejaus sukūrimo, kuriam ji neatlygintinai perdavė savo vyro, fotomenininko Vasilijaus Čupačenko archyvus.

Didelė altruistė, Marija Ščerbakova visada yra daugelio idėjų iniciatorė padoriam Miesto dienos ir kitų švenčių minėjimui, kuriai vadovaujant jos ir yra įgyvendinamos. Prisiminkime, pavyzdžiui, gėlių kilimus ir nuostabų poilsio kampelį su dviem išlietais metaliniais suoliukais ir mozaikine danga Vilties g. 1 pastato kieme.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Vitalijus Nagoviсinas yra žinomas Visagino graikų-romėnų imtynių treneris, treniruojantis Visagino vaikus nuo 1984 m. Jis dirba Visagino sporto ir rekreacijos centre, yra graikų-romėnų imtynių klubo „Sparta“ prezidentas. 1996–2004 m. V. Nagoviсinas buvo Lietuvos graikų-romėnų imtynių jaunių rinktinės vyriausiuoju treneriu.

Jo auklėtiniai pasiekia aukštų rezultatų šio trenerio, kuris visą savo laiką atiduoda darbui - rengia papildomas treniruotes, organizuoja tarptautines rungtynes, atsidavimo ir talento dėka.

Šimtai berniukų gavo tikrą vyrišką auklėjimą ir daugelis jų pasiekė aukščiausių rezultatų - tarp Vitalijaus Nagovicino išugdytų imtynininkų yra Lietuvos, Europos ir pasaulio čempionų ir prizininkų.

Tarybos sprendimas suteikti Visagino garbės piliečio vardą Marijai Ščerbakovai ir Vitalijui Nagovicinui turi būti priimtas kitą savaitę.


Ina Negoda

news.tts.lt

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта