Visagino poliklinikoje sveikti padeda miesto pirmokų ir M. Jonučio piešiniai
Visagine 13 11 2020 910 peržiūros

Visagino poliklinikoje sveikti padeda miesto pirmokų ir M. Jonučio piešiniai

Visagino pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vaikų skyriųpapuošė iš viso 30 piešinių, kuriuos sukūrė keturiųmiesto  mokyklų moksleiviai, „Visagino linijos“ darbuotojų vaikai ir dailininkas Marius Jonutis. Bendruomenės projektą „Sveikstu su pasakų draugais“ įgyvendino SBA bendrovė „Visagino linija“. Planuojama, kad panašūs projektai bus inicijuojami ir kituose miestuose, kuriuose veikia SBA grupės įmonės.

„Mokslininkai jau seniai įrodė, kad spalvos ir piešiniai turi teigiamos įtakos žmogaus emocinei ir fizinei sveikatai. Manome, kad ši iniciatyva mums padės gydymo procese, todėl yra labai svarbi. Spalvingais piešiniais atgijęs ir tapęs neatpažįstamas vaikų skyrius patinka ne tik mažiesiems visaginiečiams, bet ir suaugusiesiems. Teigiamų įvertinimų jau dabar sulaukiame iš tėvų, kurie pas specialistus atveda savo vaikus, taip pat ir darbuotojų,“ – tikina Visagino PSPC vadovė Violeta Dilienė.

„Esame vienas didžiausių darbdavių Visagine, todėl stengiamės būti aktyvūs bendruomenės nariai ir įgyvendinti idėjas, kurios skatina pozityvius pokyčius. Mūsų tikslas – į projektus įtraukti miestiečius, kad gražias iniciatyvas kurtume visi kartu ir paskatintume tai daryti kitus. Tad projektui „Sveikstu su pasakų draugais“ pasitelkėme visus Visagino pirmokus, mūsų darbuotojų vaikus – iš viso apie 200. Jų piešiniai pirminės sveikatos priežiūros centre padeda sukurti jaukią atmosferą ir nuginti slogias mintis laukiant vizito pas gydytoją,“ – sako SBA bendrovės „Visagino linija“ vadovas Raimondas Bakšys

Projektas vaikams suteikė geros nuotaikos pliūpsnį, kai jie piešė ir spalvino savo mėgstamus gyvūnus ar pasakų herojus, kuriuos ant didžiulių medinių paveikslų perkėlė dailininkas M.Jonutis.

„Malonu dalyvauti projektuose, kurie įtraukia vietos bendruomenę. Šis ypatingas tuo, kad teko dirbti su fantazijos neribojusiais vaikais ir skirtas kilniam tikslui – suteikti gerų emocijų ir padėti sergantiems greičiau pasveikti. Man patinka galutinis bendrų su vaikais kūrinių rezultatas irdžiaugiuosi, kad galėjau prisidėti prie šio prasmingo projekto,“ – sako dailininkas M.Jonutis.

Prie iniciatyvos prisijungė pirmokai iš „Verdenės“ gimnazijos, „Draugystės“ ir „Gerosios vilties“ progimnazijų bei „Žiburio“ pagrindinės mokyklos. Taip pat „Visagino linijos“ darbuotojų vaikai. Moksleiviai iš viso nupiešė daugiau nei 100 piešinių. Dailininkas M. Jonutisiš jų sukūrė 30 paveikslų eskizų, kurie vėl grįžo į mokyklas. Pirmokams ir „Visagino linijos“ darbuotojų vaikams juos nuspalvinus, paveikslus poliklinikoje sukabino „Visagino linijos“ darbuotojai.

Prie projekto prisidėję vaikai ne tik galės parodyti draugams, kuriuos paveikslus piešė, bet ir gavo „Visagino linijos“ padėkas bei suvenyrus prisiminimui.

„Visagino linija“ 

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта