Visagino savivaldybėje bus vykdoma prevencinė akcija „Nedegink žolės!”
Visagine 05 04 2023 307 peržiūros

Visagino savivaldybėje bus vykdoma prevencinė akcija „Nedegink žolės!”

Siekdami mažinti gaisrų skaičių atvirosiose teritorijose Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie vidaus reikalų ministerijos Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Visagino priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos pareigūnai, balandžio-gegužės mėn. vykdys reidus „Nedegink žolės!“.

Reidų tikslas - gyventojus informuoti apie gaisrų atvirosiose teritorijose pavojų ir jų padarinius, priminti apie atsakomybę už gaisrinės saugos reikalavimų nesilaikymą. Vykdant reidus naudojami bepiločiai orlaiviai (dronai) gaisrų židiniams aptikti, o jų metu nustatytiems gaisrinės saugos reikalavimų pažeidėjams taikomos įstatymų numatytos administracinio poveikio priemonės.

Primename, kad:

- kilnojamieji maisto gaminimo įrenginiai (kepsninės ugniakurai, rūkyklos ir pan.) kuriose lauko sąlygomis gaminamas maistas ir naudojama atvira ugnis, turi būti pastatoma ne arčiau kaip 6 m. nuo pastatų, taip pat, kad nenukentėtų žolinė augalija, greta esantys medžiai ar krūmai.

- Sausą žolę, nendres, nukritusius lapus, šiaudus, laukininkystės, daržininkystės, augalinės kilmės liekanas lauko sąlygomis leidžiama deginti tik surinktas (sugrėbtas) į krūvas ir ne arčiau kaip 30 metrų nuo pastatų. Deginimas turi būti nuolat stebimas, jį baigus, smilkstančią ugniavietę privaloma užgesinti užpilant vandeniu, smėliu - tačiau atminkite, jog pats aplinkai draugiškiausias šių atliekų tvarkymo būdas – kompostavimas.

- Draudžiama surinktus (sugrėbtus) augalus, jų dalis ar krūvas deginti miške, aukštapelkėse, durpingose vietose ar vietovėse, esančiose arčiau kaip 50 metrų nuo miško.

- Su ugnimi reikia elgtis atsargiai: nemėtyti degančių degtukų ir neužgesintų nuorūkų.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

- Laužą galima kurti tik tam paruoštuose vietose, prieš kuriant laužą pagalvoti, ar bus saugu, nekurti laužo, kai pučia stiprus vėjas. Baigus kūrenti – užpilti žarijas vandeniu arba smėliu.

- Tėveliai, priminkite savo vaikams, kad už žaidimą ugnimi, gaisro sukėlimą Jums gresia piniginės baudos;


Pareigūnai įspėja, kad už žolės deginimą gresia administracinė atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodekso 286 straipsnį. Sausos žolės, nendrių, nukritusių medžių lapų, šiaudų, laukininkystės ir daržininkystės atliekų deginimas pažeidžiant aplinkos apsaugos reikalavimus užtraukia nuo 30 iki 230 eurų baudą, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 60 iki 300 eurų

Pamačius degančią žolę, nepraeiti pro šalį – skambinti skubios pagalbos tel. 112.

Visagino priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

Muziejų naktis – astronomijos diena
Muziejų naktis – astronomijos diena

Visagino miesto muziejus ir Visagino astronomijos klubas kviečia visus smalsuolius į nemokamą renginį

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта