Visagino savivaldybės rinkėjams gegužės 5-6 dienomis bus organizuojamas balsavimas namuose
Rinkimai 2023 05 05 2023 435 peržiūros

Visagino savivaldybės rinkėjams gegužės 5-6 dienomis bus organizuojamas balsavimas namuose

Gegužės 5-6 dienomis nuo 8 iki 20 val. rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Balsuoti namuose gali neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi rinkėjai. Taip pat – rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.

Norėdami balsuoti namuose tokie rinkėjai turėjo registruotis užpildydami specialią formą - rinkėjo prašymą balsuoti namuose. Konkretus kiekvienos Visagino savivaldybės rinkimų apylinkės balsavimo namuose grafikas skelbiamas portale „Rinkėjo puslapis".

Prieš I rinkimų turą balsuoti namuose užsiregistravusiems rinkėjams nieko papildomai daryti nebereikia. Tie rinkėjai, kurie turi teisę balsuoti namuose ir kurie dar nebuvo užsiregistravę, galėjo tai padaryti iki gegužės 3 d. kreipdamiesi į savo rinkimų apylinkę.

VRK primena, kad svarbiausias rinkėjo dokumentas balsuojant yra asmens dokumentas: Lietuvos Respublikos pasas, asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvos Respublikoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.

Teisę balsuoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose turintys Europos Sąjungos valstybių narių piliečiai kartu su savo asmens dokumentu turėtų pateikti ir laikiną arba nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje. Kitų (ne ES) valstybių piliečiams kartu su savo asmens dokumentu reikės pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Sprendimas surengti pakartotinį balsavimą Visagine priimtas vykdant Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimą, kuriuo VRK buvo įpareigota iš naujo organizuoti pakartotinį balsavimą Visagino savivaldybės mero rinkimuose.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта