Visagino užimtumo tarnybos statistika
Visagine 19 04 2021 1497 peržiūros

Visagino užimtumo tarnybos statistika

Balandžio 1 d. duomenimis, Visagine nedarbo lygis siekia 17,5 proc. Mūsų kaimynų - Zarasuose, Ignalinoje, Molėtuose ir Anykščiuose - padėtis blogesnė. Jei kalbėtume apie savo apskritį, tai tik Utenoje nedarbo lygis yra mažesnis nei Visagine, o vidutiniškai Lietuvoje šis rodiklis siekia apie 15 procentų.

Pasak Užimtumo tarnybos Visagino skyriaus vyriausiosios specialistės Ilonos Avinienės, Visagine registruoti 1873 bedarbiai - iš jų 54 proc. moterų ir 46 proc. vyrų. Beveik pusė visų registruotų asmenų - 48 proc. - 50 metų ir vyresni žmonės, 37 proc. - 55 metų ir vyresni žmonės.


Jokių pokyčių, susijusių su nedarbo išmokomis, nebuvo, - pažymi Ilona Avinenė.

Šiuo metu Visagine - apie 50 laisvų darbo vietų: reikalingi siuvėjai, lygintojai, pardavėjai-kasininkai, pardavėjai-konsultantai, virėjas, autoelektrikas, apdailininkas ir kiti specialistai. Kažkokių išskirtinių, visiškai naujų, kurių anksčiau niekada nebuvo, darbo vietų nėra. Viskas kaip visada – visko po truputį. Didžioji dauguma  registruotų laisvų darbo vietų – kvalifikuotiems ir turintiems darbo patirties, - sako Ilona Avinienė.

Numatyta, kad šiais metais Užimtumo didinimo programoje (anksčiau ji buvo vadinama viešaisiais darbais) dalyvaus apie 80 bedarbių, vidutinė darbų trukmė – 2 mėn.

Dėl karantino klientų aptarnavimas Užimtumo tarnyboje vyksta nuotoliniu būdu. Beje, visos programos vyksta – įdarbinimo subsidijuojant, darbo įgūdžių įgijimo rėmimo, profesinio mokymo. Todėl darbdaviai gali kreiptis dėl subsidijų kaip įprastai tai darydavo anksčiau. Bedarbiai, norintys įgyti bet kokią profesiją, turėtų susisiekti su savo konsultantu. Visus kontaktinius duomenis galite rasti Užimtumo tarnybos tinklalapyje - uzt.lt, jie taip pat yra iškabinti ant lauko durų.

Klientų registracija vyksta tik nuotoliniu būdu – internetu ar telefonu.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

news.tts.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта