Visagino vaikų balsai vėl skambės televizijoje
Kultūros ir sporto renginiai 06 02 2020 1276 peržiūros

Visagino vaikų balsai vėl skambės televizijoje

„Dainų dainelė” – tai vienas unikaliausių, daugiausiai dalyvių pritraukiančių, ilgametes tradicijas turinčių ir tęsiančių šalies muzikinių renginių. „Dainų dainelė“ siekia puoselėti dainavimo kultūrą, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius. Dar nuo 1974 m. rengiamas ,,Dainų dainelės“ konkursas į profesionalaus muziko kelią atvedė jau ne vieną šiandien žinomą Lietuvos dainininką. Tarp jų nemažai ir visaginiečių. Ne veltui tarp šio konkurso organizatorių, muzikos pasaulio ekspertų Visaginas minimas kaip vokalo talentų kalvė, o mokytojos ekspertės, Lietuvos metų mokytojos Vitos Pimpienės vardas minimas su didele pagarba ir susižavėjimu.

Projekto iniciatoriai ir rengėjai Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Lietuvos radijas ir televizija. Nuo 1998 m. ministerijos pavedimu ,,Dainų dainelę“ organizuoja Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla. Kas dvejus metus ištisus devynis mėnesius trunkančiame projekte dalyvauja 3–19 metų vaikai ir mokiniai iš visų 60-ties Lietuvos savivaldybių. Konkurso dalyviai skirstomi į 4 amžiaus grupes. Dalyviai ir būsimi laureatai vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis, ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą. Vertinant ansamblius dar atsižvelgiama į ansamblio tipą (duetas, tercetas, kvartetas, merginų, vaikinų, mišrus).

Zoninių turų ir televizijos koncertuose pasirodo iki 5 tūkstančių jaunųjų dainininkų, akompanuojančių ansamblių dalyvių. Šiais metais Visagine I etape dalyvavo net 39 kolektyvai (1 kvartetas, 4 duetai ir 34 solistai) iš vaikų lopšelių-darželių „Auksinis raktelis“ ir „Ąžuoliukas“, Česlovo Sasnausko menų mokyklos ir Kūrybos namų. Į II regiono etapą buvo atrinkta 20 kolektyvų (kvartetas, 2 duetai ir 17 solistų), o tai tokiai nedidelei savivaldybei yra nuostabus rezultatas! Dar labiau pradžiugino atrankos rezultatai: daugiau kaip pusė regiono turo dalyvių – kvartetas, 1 duetas ir 9 solistai buvo atrinkti į nacionalinį turą ir pagal koordinatorių grafiką pasirodys Nacionalinėje televizijoje! Pastebėtina, kad šiais metais dalyviai pasirodys tiesioginės transliacijos metu. Tai didžiulis visaginiečių laimėjimas: iš visų 176 nacionalinio etapo dalyvių daugiau kaip 6 proc. – nedidelės mūsų savivaldybės vaikai ir jaunimas, kurie sėkmingai konkuruoja su didžiausių miestų, specializuotų mokyklų ugdytiniais. Pastebėtina, kad šiemet visi jie atstovauja Visagino kūrybos namams, o juos parengė pedagogė Vita Pimpienė.

Sveikiname su puikiais rezultatais gerbiamą mokytoją ekspertę Vitą Pimpienę, jos pedagoginis fenomenas, meilė ir atsidavimas savo darbui garsina Visagino vardą jau daugelį metų, mūsų vaikams atveria didžiules galimybes.

Nuoširdžiai sveikiname nacionalinio etapo dalyvius, dėkojame jų tėveliams už pastangas ir indėlį:
B kategorijos solistės Emilija Galaguzaitė, Anastasija Lečickaja, Sijana Naidionova, kvartetas – Joris Kirkilas, Paulė Maldauskaitė, Karina Pranaitytė, Arnoldas Veikšra.
C kategorijos solistė Mėlika Rakauskaitė ir duetas Radion ir Sofija Starinskiai.
D kategorijos solistės Gabrielė Pimpytė, Sofija Ziuziova, Marija Zinkevičiūtė, Ana Melnik ir Darija Kisina.
Visagino bendruomenė kviečiama aktyviai stebėti mūsų vaikų pasirodymus per televiziją, balsuoti portale ir visapusiškai palaikyti mūsų dainorėlius.

Darija Kisina ir duetas Radion ir Sofija Starinskiai LRT Plius televizijoje pasirodys šį sekmadienį 16.00.

Baigiamojoje konkurso laureatų šventėje, tradiciškai rengiamoje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, koncertuos apie 30 jaunųjų dainininkų. Neabejojame, kad laureatų iš Visagino tarp jų tikrai bus, kaip ir daugelį metų iki šiol.


Visagino savivaldybės administracijos informacija

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта