VRK nesutiko iš Darbo partijos rinkiminio sąrašo pašalinti su dideliu narkotikų kiekiu įkliuvusio E. Garackevičiaus
Lietuva ir Baltijos šalys 02 02 2023 518 peržiūros

VRK nesutiko iš Darbo partijos rinkiminio sąrašo pašalinti su dideliu narkotikų kiekiu įkliuvusio E. Garackevičiaus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį priėmė sprendimą iš Darbo partijos kandidatų į Druskininkų tarybą rinkiminio sąrašo nešalinti pirmu numeriu jame įrašyto Edvino Garackevičiaus, sausio mėnesį sulaikyto su dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.

E. Garackevičių pašalinti iš partijos kandidatų sąrašo paprašė Darbo partija, atsižvelgdama į politikui pareikštus įtarimus. „Darbiečių“ deleguota VRK narė Jolanta Petrušauskienė teigė, kad tokiu prašymu siekiama užkirsti kelią E. Garackevičiaus patekimui į Druskininkų savivaldybės tarybą.

„Kai buvo teikiami pareiškiniai dokumentai VRK, tai nebuvo žinoma, kad šis asmuo – E. Garackevičius – turi kažkokį nors teistumą ar apskritai yra kažkokios prieštaringos reputacijos. Ir jis buvo įrašytas į sąrašą pirmu numeriu“, – sakė J. Petrušauskienė.

„Tik paskutinėmis sausio mėnesio dienomis, kai paaiškėjo viešai paskelbta informacija dėl jo galimai nusikalstamos veikos, tikrai sunkaus nusikaltimo, iš karto sausio 31 dieną Darbo partijos prezidiumas susirinko į posėdį, pašalino minėtą asmenį iš Darbo partijos gretų ir nusprendė išimties tvarka kreiptis į VRK su prašymu jį išbraukti“, – taip pat akcentavo ji.

Pasak J. Petrušauskienės, dėl objektyvių aplinkybių nebuvo galima įstatymo nustatytu laiku pateikti šį prašymą.

Visgi Vyriausioji rinkimų komisija priėmė sprendimą kandidato iš Darbo partijos rinkiminio sąrašo neišbraukti. Komisija sprendimą argumentavo tuo, kad numatyti terminai prašymų pašalinti iš rinkiminių sąrašų pateikimui yra pasibaigę.

„Įtarimai įtarimais... Bausmės nėra, teismo sprendimo jokio nėra“, – sakė VRK pirmininkė Jolanta Petravičienė.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

ELTA primena, kad antradienio popietę skubiai sušauktame Darbo partijos Prezidiumo posėdyje nuspręsta pašalinti iš partijos gretų į teisėsaugos rankas įkliuvusį bendražygį E. Garackevičių.

Kandidatas į Druskininkų savivaldybės tarybą buvo sulaikytas po to, kai pareigūnams sustabdžius jo automobilį buvo rasta daugiau kaip pusė kilogramo hašišo.

„Darbiečiai“ nutarė kreiptis ir į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), kad E. Garackevičius būtų kuo skubiau išbrauktas iš rinkimų sąrašo.

ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта