VSAT atstovas: neteisėti migrantai patvirtina, kad Baltarusijos pareigūnai jiems padeda neteisėtai kirsti sieną
Lietuva ir Baltijos šalys 29 08 2022 344 peržiūros

VSAT atstovas: neteisėti migrantai patvirtina, kad Baltarusijos pareigūnai jiems padeda neteisėtai kirsti sieną

Pastaruoju metu fizinis barjeras jį prakerpant gadinamas kone kasdien, o prie jo to aktyviais veiksmais prisideda ir Baltarusijos pareigūnai, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis.

„Baltarusijos pasieniečiai pastaruoju metu apsirūpino naujais „ginklais“ – žirklėmis metalui kirpti. Jos tinka gadinti Lietuvos pusėje įrengtą fizinį barjerą – koncertiną ir apsauginę tvorą. Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajone užfiksavo vaizdus, kuriuose matyti, kad Baltarusijos pareigūnai savo naują „ginkluotę“ nešiojasi ir, neabejojama, ją naudoja tiek dieną, tiek naktį“ , – žiniasklaidai išplatintame pranešime nurodo G. Mišutis.

Be to, VSAT atstovas atkreipia dėmesį, kad Baltarusijos pareigūnai ne tik prisideda prie fizinio barjero gadinimo, tačiau ir suteikia pagalbą neteisėtiems migrantams mėginant kirsti sieną.  

„Baltarusijos pasieniečiai sienos pažeidėjus nesyk yra nukreipę ir ten, kur koncertina ir tvora nebus įrengiamos dėl gamtinių sąlygų“, – teigia VSAT atstovas kartu pridurdamas, kad Baltarusijos pareigūnai taip pat atgabena užsieniečius prie sienos ir nukreipia į kaimyninės šalies teritoriją.

„Į Lietuvą iš Baltarusijos neįleidžiami neteisėti migrantai irgi patvirtina, kad Baltarusijos pareigūnai ne saugo savo šalies sieną su Lietuva, o atvirkščiai – padeda užsieniečiams ją neteisėtai kirsti“, – nurodo G. Mišutis.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Vis tik, VSAT atstovo teigimu, nepaisant tokių Baltarusijos struktūrų pastangų, Lietuvos pasieniečiams pavyksta užkardyti bandymus tūkstančiams neteisėtų migrantų patekti į ES.

Primename, kad iš viso nuo praėjusių metų rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, tokių atėjūnų iš Baltarusijos neįleista 13 316. Kai kurie iš jų į Lietuvą bandė patekti ne vieną kartą.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта